محسن پیرهادی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی درباره اینکه مجلس یازدهم تا چه میزان به شفافیت در تمامی ابعاد اهمیت میدهد گفت: یکی از کارهایی که جزو شعارهای ما بود و باید به طور ویژه در مجلس یازدهم پیگیری کنیم ،مسئله شفافیت است.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید شفافیت را تبدیل به قانون کنیم؛ زیرا هنگامی که یک مسئله به صورت قانون درمیآید، ضمانت اجرایی و تعهد پیدا میکند، اما هنگامی که صرفا بخواهیم یکسری مسائل را در حوزه ژورنالیستی و فضاهای ذهنی عمومی جامعه دنبال کنیم، نه تنها کار ریشهای انجام ندادهایم بلکه دستاوردی هم به دست نیاوردهایم. وی تاکید کرد: در بسیاری از موارد قانونگذار این ظرفیت را به ما داده است که مسئلهای تبدیل به قانون شود تا بتوانیم از ظرفیتهایش استفاده کنیم.
پیرهادی درباره انجام تحقیق و تفحص از سوی خانه ملت بیان کرد: تحقیق و تفحص یک ابزار برای نظارت بهتر و یا جراحی یک معضل و مسئله پیش آمده است. وی با بیان اینکه تحقیق و تفحص به دنبال یک مسئله خاص صورت میگیرد، گفت: برای اینکه یک تحقیق و تفحص سرانجام پیدا کند، باید همه اطراف و پیرامونش به طور کارشناسی دیده شود تا خدایی نکرده تحقیق و تفحصی که صورت میگیرد، دچار سیاست زدگی نشود.
این نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: زمانی که میخواهیم یک تحقیق و تفحص نتیجه دهد، باید به دور از سیاسیکاری آن را انجام دهیم تا به نوعی خروجیاش به کام کشور و مردم شیرین بیاید. وی گفت: یک کار کارشناسی به دور از سیاستکاری که با تخصص و علم همراه باشد، میتواند درست دنبال شود.
وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه تحقیق و تفحصهایی از مجالس قبلی مانده است که مردم چشم انتظار نتیجه آن هستند آیا مجلس یازدهم آنها را پیگیری میکند یا خیر، گفت: گزارشی از تحقیق و تفحصهایی که بر زمین مانده است، خواستهایم.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: درخواست دادهایم تحقیق و تفحصهایی که گزارششان قرأت نشده و چه آنهایی که در میان راه دچار مشکل شده است را در اختیارمان قرار دهند. وی درباره اینکه برخی از تحقیق و تفحصها مانند حوادث آبان و سقوط هواپیمای اوکراینی مغفول مانده است، مجلس یازدهم در برابر آنها چه خواهد کرد گفت: نباید این ظرفیتها را با هیجانزدگی دنبال کنیم اگر بنای تحقیق و تفحص داریم، باید تا انتهای آن برویم و به مردم که محرم و امین و مورد اعتماد همه مسئولان هستند و اصلا آنان اینها را به کرسی و مسند اختیارات رساندند، گزارش دهیم.
وی تاکید کرد: یکسری از بحثهای امنیتی و نظامی هستند که ممکن با اطلاعرسانی، عناصر خارج از کشور از آنها سواستفاده کنند اما در بقیه موارد جاری باید با مردم شفاف صحبت کنیم. پیرهادی گفت: باید برای انجام تحقیق و تفحص کار کارشناسی صورت گیرد و تمامی ابعاد موضوع سنجیده و تا انتها پیگیری شود و این کار نوعی روال شود.
وی ادامه داد: گاهی یک جمعی بدون کار کارشناسی امضاء جمع میکنند، سوار موج و درگیر جریانات میشوند که معمولا نتیجه نمیدهد اگر میخواهیم مسائل ساختارمند شود و خروجی خوبی داشته باشد باید کار کارشناسی انجام دهیم.
آشنایی با برخی از تحقیق و تفحص های مصوب و غیر مصوب کجلس در حوزه هوانوردی:
بنظر می رسد که احیا و بازتوانی حوزه هوانوردی، نیازمند اجرای تحقیق و تفحص های زیادی باشد. برخی از تحقیق و تفحص های مورد نیاز ، در ادوار گذشته مجلس، مطرح شده و مصوب هم گردیده است. برخی از تحقیق و تفحص ها ، صرفا مطرح شده ، اما مصوبه اجرایی نگرفته و در نهایت، برخی از تحقیق و تفحص ها، صرفا از زبان یک یا چند نماینده در قالب پیشنهاد یا تهدید ، طرح عنوان گردیده اند. برخی از مهمترین این موارد عبارتند از:
*** احقیق و تفحص در خصوص علل سقوط هواپیمای اوکراینی .
*** تحقیق و تفحص در خصوص سقوز هواپیمای ATR آسمان در کهگیلویه .
*** تحقیق و تفحص در خصوص سوانح هوایی کشور .
*** تحقیق و تفحص در خصوص قراردادهای خرید هواپیما در دوره آقای آخوندی .
*** تحقیق و تفحص در خصوص قرارداد CIP فرودگاه امام .
*** تحقیق و تفحص در خصوص عملکرد شرکت شهر فرودگاهی امام .
*** تحقیق و تفحص از شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران .
*** تحقیق و تفحص از وضعیت ناوگان هوایی ایران .
*** …… .
نکته جالب اینکه غالب این تحقی و تفحص ها در قالب حرف و نظر و مصوبه باقی مانده و کمتر موردی، به حالت اجرایی رسیده است . علت این امر هم قابلیت پیگیری دارد و در آینده نزدیک در تعامل با مجلس و دو نهاد نظارتی ،بشکل خاص بدان ورود خواهیم کرد.
منبع: با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از اعتماد آنلاین
دیدگاه خود را بنویسید