در ۲۴ ساعت گذشته حملات هوایی و توپخانهای سعودی به استانهای صعده، الجوف و مارب همچنان ادامه داشت. همچنین یک شهروند یمنی بر اثر اصابت گلوله نیروهای گارد مرزی سعودی در ناحیه شدی در استان صعده زخمی شد.
خبرنگار المسیره اعلام کرد: جنگندههای سعودی در ساعات گذشته ۳۲ بار استان مارب را بمباران کردند.
در استان الجوف نیز جنگندههای متجاوز سعودی – آمریکایی در ۵ نوبت ناحیه خبوه الشعف را هدف قرار دادند و ۳ بار نیز ناحیه الظاهر و یک بار نیز ناحیه حرض را در استان صعده بمباران کردند.
اتاق عملیات افسران هماهنگی پایش نقض آتش بس در استان الحدیده، در ۲۴ ساعت گذشته ۸۷ مورد نقض آتش بس توسط متجاوزان سعودی در این استان را به ثبت رساند.
یک منبع نظامی یمنی اعلام کرد: این موارد نقض آتش بس شامل یک مورد هدف قرار دادن استحکامات دفاعی در الجبیله و التحیتا و ۱۴ مورد نقض آتش بس با حملات توپخانهای میشود به طوری که این مناطق با ۴۹ گلوله توپ گلوله باران شدند. همچنین ۶۸ مورد نقض آتش بس با حملات مختلف بوده است.
این منبع نظامی افزود: نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن تلاش مزدوران سعودی را برای پیشروی در سه محور در جنوب و شرق روستای الشعب و غرب روستای مغازی در ناحیه حیس، خنثی کردند و حملات مزدوران را ناکام گذاشتند.
عربستان با حمایت آمریکا، امارات و چند کشور دیگر از مارس ۲۰۱۵ اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور کرده است که بر اثر آن بیش از شانزده هزار یمنی کشته و دهها هزار نفر زخمی شده اند.
به گزارش پایگاه اینترنتی یمنی پرس، امارات از کشورهای شرکت کننده در تجاوز به یمن اعتراف کرد نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن که ابوظبی آنان را حوثیها مینامد طی چند سال گذشته توانسته اند در زمینه فناوری پهپادها، دانش زیادی کسب کنند و همین آنان را قادر کرده است صنعت ویژه خودشان را در این زمینه به وجود آورند.
این اعتراف در گزارشی که روزنامه انگلیسی زبان نشنال امارات به چاپ رسانده، منتشر شده است.
نشنال امارات به نگرانیهای فزاینده امنیتی کشورهای عضو ائتلاف متجاوز به یمن در قبال تواناییهای موشکی ارتش و کمیتههای مردمی از طریق ساخت هواپیماهای بدون خلبان دورپرواز و قادر به حمل مواد منفجره اعتراف کرده است.
این روزنامه همچنین به موفقیت نیروهای ارتش و کمیته مردمی یمن در اجرای عملیات موفقیت آمیز در عمق عربستان سعودی از جمله حمله به تأسیسات نفتی شرکت آرامکو در سپتامبر گذشته اذعان کرد.
نشنال امارات به نقل از برخی منابع که آنان را منابع اطلاعاتی توصیف کرد نوشت ارتش و کمیتههای مردمی یمن دارای صنعت ویژه خودشان هستند و توانسته اند صنعت پهپادی ویژه خودشان را در صحنه نبرد ایجاد کنند.
این روزنامه اماراتی همچنین اذعان کرد تواناییهای نظامی و موشکی ارتش و کمیتههای مردمی یمن، تهدیدی خطرناک برای کشورهای متجاوز به خصوص عربستان است که نشنال امارات آن را دارای زیرساختهای حیاتی در منطقه پهناور جغرافیایی دانست تاجایی که یک حمله میتواند مشکلات زیادی به وجود آورد. همچنین دفاع از این زیرساختها در برابر حملات پهپادها غیر ممکن است.
نشنال امارات تأیید کرد انصار الله توانسته است امتیاز نظامی در زمینههای اطلاعاتی و رصد و شناسایی از طریق پرواز پهپادها بر فراز صحنه نبرد به دست آورد.
شماری از ناظران معتقدند اعتراف امارات به تواناییهای موشکی و شکست سعودی در حالی است که منازعه امارات و سعودی که طی روزهای گذشته نشانههای جدیدی از آن ظاهر شده، تشدید شده است به خصوص آنکه رویاروییها بین نمایندگان ریاض و ابوظبی در ابین شدت یافته است.
نماینده نیروهای سعودی با گروگان گرفتن کارمندان گذرگاه مرزی تهدید کرده بود اداره این گذرگاه را بر عهده خواهد گرفت.
به گزارش شبکه تلویزیونی المسیره؛ سرلشکر محمد القادری در گفتگو با این شبکه تلویزیونی تصریح کرد: سازمان ملل که همواره در حال هشدار درباره شیوع بیماری کرونا در یمن است هیچ اقدامی در این زمینه انجام نمیدهد و هیچ گامی برای حمایت از مردم یمن در برابر ویروس کرونا برنمی دارد.
عضو شورای ملی کمیته هماهنگی یمن همچنین افزود: با حضور مقامات محلی و کارکنان شرکت نفت و پزشکان همه بیمارستانها سندی را به کمیته اعزامی سازمان ملل به یمن ارائه دادیم تا تدابیری قاطعی دربرابر ائتلاف جنایتکار اتخاذ نماید، اما تاکنون هیچگونه پاسخی از سازمان ملل نشنیدیم ما درخواست برداشته شدن محاصره از بندر الحدیده یمن را ارائه دادیم تا کشتیهای محاصره شده در دریا وارد این بندر شوند.
محمد القادری ادامه داد: شهروندان یمن در شهر الحدیده و همه مناطق یمن از گرمای شدید، محاصره کشور یمن و شیوع بیماری کرونا در این کشور میمیرند چرا سازمان ملل در برابر یمن و جنایتهایی که در آن صورت میگیرد سکوت اختیار کرده است؟ این همه سکوت وحشتناک برای چیست؟ سازمان ملل متحد باید مسئولیت خود را در این زمینه به عهده بگیرد ما به رئیس کمیته اعزامی سازمان ملل به یمن این سند درخواست را ارائه دادیم، اما تاکنون هیچگونه پاسخی ندیده ایم و نشنیده ایم.
عضو شورای ملی کمیته هماهنگی یمن همچنین گفت: ما میخواهیم بندر الحدیده باز شود و کشتیها به این بندر محاصره شده وارد شوند این در حالی است که قیمت این کشتیها به طور نقدی پرداخت شده است و اظهارات رسمی سازمان ملل متحد در زمینه ورود این کشتیها نیز وجود دارد چرا این همه ترس و وحشت برای نجات مردم یمن وجود دارد؟
انجمن علمای یمن با صدور بیانیهای بر ضرورت رویارویی با خطر آمریکا و صهیونیسم ضد امت اسلام تاکید کرد.
در مقابل شبه نظامیان وابسته به عبدربه منصور هادی و گروه موسوم به حزب الاصلاح، نفت و گاز استانهای شبوه و حضرموت را به سرقت میبرند.
طالب الحسنی خبرنگار المسیره در گزارشی گفت: شهروندان یمنی در عدن در انتظار اخبار مسرت بخشی هستند که آنها را از شرایط ناگواری که در این شهر با آن دست و پنجه نرم میکنند نجات دهد. اما تنها بر هرج و مرج در شهر و مشکلات آنها افزوده میشود؛ به طوری که درگیریها، سرقتها و ترورها در این مناطق حاکم است.
شورای انتقالی وابسته به امارات بر اسکناسهایی که اخیرا به چاپ رسیده تسلط یافته است. این مبالغ به ۶۵ میلیارد ریال یمنی میرسد. این شورا خودروهای حامل این اسکناسها را مجبور کرد تا محموله خود را خالی کنند.
این اسکناسهای چاپ شده نیز بر مشکلات اقتصادی یمن میافزاید، زیرا این اسکناسها بدون پشتوانه به چاپ رسیده است همزمان ارزش واحد پول ملی یمن نیز به شدت کاهش یافته است.
درگیریهای اخیر بیانگر درگیری بین سارقان و راهزنان است، زیرا این حادثه اولین بار نیست که در عدن یا شهرها و استانهای جنوبی یمن اتفاق میافتد. از بانک موجود در مرکز شهر، بارها و بارها در روز روشن سرقت شده است.
درمقابل نیروهای وابسته به عبدربه منصور هادی و گروه موسوم به حزب الاصلاح، نفت را از استانهای شبوه و حضرموت و مارب به سرقت میبرند. رژیمهای عربستان سعودی و امارات چشم خود را به روی سرقتهای متقابل میبندند. این در حالی است که هر دو رژیم ریاضت مالی شدیدی را بر مزدوران خود اعمال کرده اند. این ریاضتها به جایی رسید که برخی از پایگاههای نظامی از بین رفت و اموالی که به نیروهایشان پرداخت میشود بیش از چهار ماه است که قطع شده است.
شرایط موجود بر اوضاع سیاسی نیز تحمیل شده است به طوری که ریاض کسانی را که از نظر سیاسی و رسانهای تحریک میکند به کشورهای دیگری منتقل میکند تا عواقب سنگین میهمانی از آنها کاهش یابد.
با گسترش بحران اقتصادی در کشورهای متجاوز آینده متجاوزان ناگوارتر خواهد بود به طوری که به بن بست رسیده اند و چشم اندازی برای خروج از باتلاقی که در یمن برای خود ایجاد کردند ندارند.
این در حالی است که به رغم اینکه ریاض و ابوظبی میخواستند استانهای جنوبی یمن به میدانهای سیاسی و نظامی آنها تبدیل شوند به میدانی برای درگیری بین نیروهای وابسته به این رژیمها تبدیل شده است.
البته هزینههای درگیری بین دو طرف درگیری سعودی و اماراتی کاهش یافته است، اما ریاض و ابوظبی هنوز به توافقی که به فروپاشی کامل این نیروها منجر نشود نرسیده اند. این در حالی است که عربستان در زمینه راهبرد خاموش کردن آتشهایی که از سال ۲۰۱۷ برافروخته ناتوان مانده است.
منبع: با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از صدا و سیما
دیدگاه خود را بنویسید