وزارت دفاع هند روز پنجشنبه با بیاعتنایی به تهدیدهای آمریکا، موافقت خود با قرارداد خرید ۳۳ فروند جنگنده از روسیه را اعلام کرد.به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «سیجیتیاِن»، این جنگندهها شامل ۱۲ فروند «سوخو ۳۰» و ۲۱ فروند «میگ ۲۹» هستند و ارزش کلی آنها ۲.۴۳ میلیارد دلار برآورد شده است. همچنین این قرارداد، بهروز رسانی ۵۹ هواپیمای جنگی هند و خرید موشکهای هوا به هوا را نیز شامل میشود.
نیروی هوایی هند و جنگندههای این کشور مدتی است ضمن آماده باش، ماموریتهای گشت هوایی را در «لداخ شرقی» منطقه تحت منازعه با چین انجام میدهند.دولت هند سال گذشته نیز بخش اعظم هزینههای قرارداد خرید سامانه اس ۴۰۰ از روسیه را پرداخت کرده است؛ قراردادی که ۵.۴ میلیارد دلار تخمین زده شده است.
چندی پیش «راجنات سینگ» وزیر دفاع هند از سفر سه روزه خود به مسکو به منظور رایزنیها درباره تقویت «مشارکت دفاعی» بین دو کشور خبر داد.
به گفته یک منبع وزارت دفاع هند، سینگ در این سفر از روسیه درخواست کرد به تحویل سامانههای پدافند هوایی اس ۴۰۰ سرعت بدهد.
این در حالی است که آمریکا تهدید کرده کشورهایی که با روسیه توافق همکاری نظامی امضا کنند مورد تحریم قرار میدهد. کارشناسان ابراز نگرانی کردهاند اعمال چنین تحریمهایی علیه هند، بر روابط دهلی نو و واشنگتن اثرات مخربی خواهد داشت.
یک مقام دفاعی فرانسه گفت: ۶ جنگنده رافائل در ۲۷ ژوئیه (۱۹ تیر) به هند تحویل خواهد شد. روزنامه هندوستان تایمز نیز نوشت: فرانسه موافقت کرده است که بنا به درخواست هند، جنگندهها را با سرعت بیشتری تامین کند.
براساس این گزارش، شرکت (Dassault Aviation) که سازنده جنگندههای رافائل است، برای تحویل ۱۰ فروندجنگنده به هند آماده است. هند در سال ۲۰۱۶ قراردادی به ارزش ۷.۷ میلیارد یورو برای خرید ۳۶ جنگنده رافائل به امضاء رساند.
وزارت دفاع هند روز پنجشنبه همچنین موافقت خود را با قرارداد خرید ۳۳ فروند جنگنده از روسیه اعلام کرد. این جنگندهها شامل ۱۲ فروند «سوخو ۳۰» و ۲۱ فروند «میگ ۲۹» هستند و ارزش کلی این قرارداد ۲.۴۳ میلیارد دلار برآورد شده است.
مناقشه مرزی میان هند و چین یکی از جدیترین تنشهای مرزی میان دو کشور از سال ۲۰۱۷ تاکنون است. دو کشور در سال ۲۰۱۷ در منطقه دو کلم واقع در شرق هیمالیا شاهد تنش مرزی بودند که پس از ۷۳ روز و با دخالت رهبران پکن و دهلی نو حل شد. همچنین هند و چین در سال ۱۹۶۲ یک جنگ مختصر بر سر اختلافهای مرزی داشتند.
ناظران نظامی معتقدند یکی از دلایل افزایش تنشهای مرزی میان دو کشور، ساخت یک باند فرودگاه و همچنین جاده در نزدیکی مرزها با چین است. دهلی نو سعی کرده است که تجهیزات و زیرساختهای خود را در امتداد مرزهای مشترک با چین گسترش دهد.
دهلی نو معتقد است که نیروهای چینی به خاک هند تجاوز کردهاند و برای پایان تنش، باید به درون خاک خود عقب نشینی کنند. از سوی دیگر چین میخواهد هند ساخت و ساز را در تمام مناطق مورد اختلاف متوقف کند.
هند و چین در مرزهای مشترک به طول بیش از ۳ هزار کیلومتر دارای اختلاف هستند و با وجود برگزاری مذاکرات مختلف مرزی، دو کشور هنوز نتوانستهاند این اختلافات را رفع کنند.
منبع : با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس / خبرگزاری ایرنا
دیدگاه خود را بنویسید