نمونه اولیه راکت استارشیپ که SN8 نام دارد، چهارمین آزمایش روشن کردن موتور در سکوی پرتاب را پشت سر گذاشت تا برای پرواز هفته آینده تا ارتفاع ۵۰ هزار پا (۱۵ کیلومتر) آماده باشد. ایلان ماسک مدیرعامل اسپیس اکس گفت که در این آزمایش عملکرد موتورها و فلاپها، وضعیت تانکرهای سوخت و توانایی راکت در تغییر موقعیت برای فرود آزمایش خواهند شد.

نمونه اولیه راکت استارشیپ به نام SN8 حین انجام آزمایش روشن کردن موتور روی زمین در پایگاه اسپیس ایکس در جنوب تگزاس
اخیرا محققان این شرکت طی انتشار پستی در حساب کاربری توئیتر خود اظهار داشتهاند که سفینه جدید آنها با نام SN8 از قدرت و مشخصات فنی فوقالعادهای برخوردار است و آزمایشهای اولیه موتور را به خوبی پشت سر گذاشته است. بر اساس گفتههای این محققان اولین آزمایشهای پیشرفته و ارسال سفینه مذکور به دور مدار زمین حدودا تا یک هفته آینده صورت خواهد گرفت.
در ادامه یکی از کارمندان سازمان فضایی ناسا بخشی از آزمایشهای سفینه جدید اسپیس ایکس را در حساب کاربری خود قرار داد و اظهار داشت با توجه به اقدامات این مجموعه، ایلان ماسک احتمالا سفینه SN8 خود را در تاریخ ۳۰ نوامبر یعنی کمتر از یک هفته دیگر به مدار زمین میفرستد.
توئیت ایلان ماسک درباره سفینه SN8
به دنبال خبرهای منتشر شده و واکنش محققان و کارمندان سازمانهای فضایی، ایلان ماسک نیز تصمیم گرفت با انتشار پستی در توئیتر خود مخاطبان را در جریان جزئیات بیشتر و موثقتری قرار دهد. مدیرعامل شرکت تسلا و اسپیس ایکس در توئیتر خود نوشت: “سفینه SN8 نتیجه خوبی در آزمایش موتورها گرفت. ما برای اولین پرواز ۱۵ کیلومتری یا همان ۵۰ هزار پایی در هفته آینده آماده میشویم. هدف اصلی ما این است که سه موتور سفینه، قدرت بدنی آن، انتقال انرژی از مخزنهای مرکزی تا مخزن بالایی و قدرت فرود آمدن SN8 را بررسی کنیم”.
با وجود آن که ایلان ماسک اظهار داشت که سفینه آنها احتمالاً تا هفته آینده آزمایش خود را آغاز میکند اما همچنان تاریخ دقیقی برای آن مشخص نشده است. بر اساس ادعای محققان و کارمندان سازمان ناسا انتظار میرود این سفینه در ۳۰ نوامبر پرواز خود را آغاز کند.
نمونه اولیه راکت سوپر هوی هنوز ساخته نشده، اما اسپیس ایکس تاکنون چند نمونه اولیه از راکت استارشیپ را ساخته و آزمایش کرده که سه مدل از آنها تاکنون پرواز کردهاند؛ یکی از نمونههای اولیه این راکت به نام «استارهاپر» تابستان سال ۹۸ پرواز کرد. دو راکت آزمایشی دیگر به نامهای SN5 و SN6 نیز به ترتیب مرداد ماه و شهریور ماه امسال با موفقیت پرواز کردند.

راکت SN8 دو آزمایش روشن کردن موتور در سکوی پرتاب را با موفقیت انجام داد، اما سومین آزمایش به خاطر نشت مواد شیمیایی طبق برنامه پیش نرفت. همانطور که پیشتر ذکر شد، این راکت چهارمین آزمایش روشن کردن موتور را با موفقیت پشت سر گذاشته و باید دید در آزمایش پرواز چه عملکردی از خود نشان میدهد.
دیدگاه خود را بنویسید