مصطفی صفایی: پرداختن به مسایل و مشکلات مربوط به معلولان در فرودگاه ها از اولویت های اصلی به شمار می رود.
مصطفی صفائی با تاکید بر اینکه معلولان نیز باید بتوانند مانند افراد سالم از تمام امکانات فرودگاه ها استفاده کنند، توضیح داد: بر اساس دستورالعمل سازمان ملل باید در ساختمان سازی و طراحی خیابان ها به گونه ای عمل شود که یک معلول بدون نیاز به کمک دیگران مانند فرد سالم از تمام امکانات موجود استفاده کند. به تبع این دستورالعمل، ایکائو نیز دستورالعملی را صادر کرده و در داخل کشورمان نیز سازمان مدیریت و برنامه ریزی دستورالعملی برای مدیریت فرودگاه ها درباره مناسب سازی فضاها و امکانات برای استفاده معلولان ابلاغ کرده است.
معاون عملیات فرودگاهی با بیان اینکه خوشبختانه شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران نسبت به سایر سازمان ها در رعایت دستورالعمل های ویژه معلولان پیشگام بوده است، افزود: معلول تنها به کم توان حرکتی اطلاق نمی شود و افراد کم شنوا، ناشنوا، کم بینا و نابینا را نیز دربردارد که باید بتوانند به تنهایی و بدون کمک دیگران از تمام امکانات فرودگاه ها استفاده کنند.
وی تصریح کرد: در شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران بویژه از حدود چهار سال پیش و راه اندازی واحد ASQ (ارتقای خدمات فرودگاهی) با توجه به دستورالعمل های ابلاغی به حوزه مناسب سازی فرودگاه ها برای معلولان وارد شده ایم و برای اقدامات هر فرودگاه در این حوزه امتیازی ویژه قایل شده ایم.
صفایی افزود: اکنون یک معلول حرکتی می تواند بدون کمک دیگران از راه های دسترسی (رمپ ها)، تلفن های مخصوص، عابربانک و کانترهای دریافت بلیت و نیز سرویس های بهداشتی استفاده کند. ضمن اینکه شرکت های هواپیمایی موظفند بر اساس اعلام مسافر معلول در بلیت هواپیما تسهیلات لازم را طبق شرح وظایف خود در اختیار معلولان قرار دهند.
وی همچنین با اذعان بر دشواری تردد نابینایان در فرودگاه های کشور از برنامه ریزی و انجام مطالعات برای طراحی مسیرهای خاص تردد نابینایان خبر داد.
منبع: با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از کانال تلگرامی اخبار فرودگاهها (لینک1) , (لینک 2) , شرکت فرودگاهها
دیدگاه خود را بنویسید