«جاوید قربان اوغلی» دیپلمات بازنشسته و از مدیران وزارت خارجه در دولت اصلاحات در یادداشتی نوشت: «درمدت باقیمانده تا زمان روی کارآمدن جو بایدن، انجام چند کار ضروری به نظر میرسد که در قدم اول باید ازهرگونه تشنج و تشنجآفرینی در روابط ایران و آمریکا که ممکن است به احتمال زیاد مورد سوءاستفاده هم آمریکاییهای ترامپی و هم اسرائیلیها و هم عربستان سعودی قرار بگیرد و کار را از کنترل خارج کند و باعث شود دست بایدن برای تصمیمگیری تا حدودی بسته بماند، پرهیز کرد».
قربان اوغلی در ادامه نوشت: «قدم دوم که البته باید از زمان انتخابات شروع میکردیم، موضوع رایزنیهای لازم هم با تیم بایدن هم از طریق دیپلماسی پنهان یا دیپلماسی علنی یا رسمی است برای اینکه بتوانیم برجام را در بالاترین سطحی که به نفع ماست، احیا کنیم. چون اکنون ملاحظاتی از طرف تیم بایدن صورت میگیرد که استنادشان به این موضوع که شرایط حال حاضر ۲۰۲۰ با ۲۰۱۶ تفاوت کرده، است. هرچند واقعیت هم این است که تفاوتهایی وجود دارد».
این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه تاکید کرد: «واقعیت این است که هم ما در وضعیت خوبی نیستیم و هم شرایط دنیا عوض شده. ..موضع اروپاییها در مسائل موشکی و منطقهای محکمتر شده و بیانیه اخیر وزیر خارجه نیز موید این مساله است… به احتمال زیاد، به غیر از مسائل قبلی برجام ممکن است، بخواهند برخی موضوعات حاشیهای و منطقهای را مطرح کنند که باید از الان آمادگی داشته باشیم و برای هر کدام از آنها یک پکیج نیرومند و قدرتمند و با منطقی فراهم کنیم که درهرگونه مذاکرات احتمالی در اینگونه مسائل که ممکن است پیش آید، بتوانیم قدرت چانهزنی خودمان را با استنادات دقیق حقوقی و سیاسی که بسیار هم دستمان هست، بالا ببریم. از جمله شاهکار ما در شکست دادن داعش و مبارزه با تروریسم افراطگری مذهبی که همراه با شهدای بزرگی در این راه بود و همچنین در موضوع موشکی».
در مذاکرات بین المللی، دو مسئله تحت عنوان «امتیازگیری» و «حفظ مولفه های قدرت» بسیار با اهمیت است. اما نکته مهم اینجاست که هیچکدام از این دو مسئله برای برخی از فعالین اصلاح طلب حائز اهمیت نیست.
در روزهای گذشته «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه که مخالف توسعه صنعت هسته ای ایران است، گفته بود «صنعت هسته ای اساس استقلال راهبردی فرانسه است».
این در حالی است که همزمان با مذاکرات هسته ای دولت روحانی و ۱+۵ تعدادی از اصلاح طلبان مدعی بودند که از صنعت هسته ای آبی گرم نمی شود و این صنعت چیزی جز دردسر و هزینه نیست.
برجام امضا و اجرا شد. همانطور که مقامات ارشد دولت اذعان کرده اند، «هسته ای رفت ولی تحریم ها ماند». با اینحال فعالین اصلاح طلب همچنان مدعی هستند که ما باید از الگوی برجام درباره صنعت موشکی و توان دفاعی و قدرت منطقه ای کشورمان نیز استفاده کنیم.
آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان از آن سر دنیا آمده اند و به ما خرده می گیرند که چرا در منطقه خود علیه تروریسم تکفیری مبارزه می کنید!؟ آن هم دولت هایی که پیش از این صدام را به سلاح شیمیایی تجهیز کرده و داعش را به وجود آورده و آن را تجهیز کردند و همیشه پای ثابت جنایت و آدم کشی در منطقه غرب آسیا بوده اند.
همین دولت ها که خود رکورددار تجهیزات نظامی هستند، به ایران می گویند که باید صنعت موشکی و دفاعی خود را تعطیل کنی؛ به نظر شما صنعت موشکی و قدرت دفاعی کشور قابل معامله است!؟
وقتی طیفی صراحتا بر چوب حراج زدن بر توان موشکی و قدرت دفاعی کشور تاکید می کند، دیگر نمی توان بر این کار، نام سهل انگاری و سهل اندیشی گذاشت؛ این رویکرد مصداق آشکار خیانت است.
منبع : با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از مشرق نیوز
دیدگاه خود را بنویسید