شرکت بلو اوریجین متعلق به جف بزوس (مدیر شرکت آمازون) نخستین موشک ارتقایافته «نیوشپارد» را پرتاب کرد. محققان شرکت این موشک را با تمرکز بر آزمایش ویژگیهای جدید در کپسول که شامل ویژگیهای محیطی، پنلهای نمایش خدمه و سیستمهای ارتباطی بود، در ساعت ۱۲:۱۸ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی روز گذشته از پایگاه Launch Site One در غرب تگزاس به پرواز درآوردند.
این عملیات یک تست آزمایشی بدون سرنشین بود که در غرب ایالت تگزاس آمریکا انجام شد. آریان کرنل یکی از مدیران بلواوریجین در این باره گفت: موفقیت این پرواز یک گام بزرگ در جهت ارسال فضانوردان به فضا است. در سال ۲۰۲۱ میلادی هیجان زیادی خواهیم داشت.
در این مأموریت کپسول به مرز میان اتمسفر زمین و فضای بیرونی ارسال شده که در آینده انسانها برای رفتن به آنجا میبایست نفری ۲۰۰ هزار دلار بپردازند. آزمایش مذکور یکی از آخرین آزمایشات مورد نیاز قبل از انجام اولین مأموریت سرنشین دار بلو اوریجین است. شرکت مذکور در حال برنامه ریزی است تا موشک را ظرف ۶ هفته آینده مجددا به پرواز در آورند و پس از آن طی چند ماه دیگر یک پرواز سرنشین دار انجام دهند.
اگرچه به نظر میرسد شرکت اسپیس ایکس ایلان ماسک در مسیر سفرهای فضایی تجاری پیشگام باشد، اما گفتنی است شرکت بلو اوریجین نیز چندان از ایلان ماسک عقب نمانده است.
در ماه اکتبر سال گذشته بلو اوریجین با ۱۳ بار پرتاب نیو شپرد رکورد بازیابی موشکها را شکست و با ماموریت موفقیت آمیز روز پنجشنبه نیز اکنون به نظر میرسد که این شرکت همچنان در حال پیشرفت است.
بنابر گفته منابع مختلف خبری در پانزدهمین پرواز نیو شپرد شرکت مذکور بر روی بارگیری و تخلیه اعضای خدمه متمرکز خواهد بود.
طبق اطلاعات موجود پس از پرتاب نیوشپارد به فضا دو بخش آن یک موشک و یک کپسول که هر دو قابل استفاده هستند، به طور موفقیتآمیز فرود آمدند. بوستر موشک به طور عمودی در منطقه فرود در نظر گرفته شده در نزدیکی پد پرتاب، فرود آمد. سپس حدود ۱۰ دقیقه پس از پرتاب، کپسول نیز به آرامی با چتر نجات در فاصله اندکی فرود آمد.
به گفته شرکت بلواوریجین، کپسول نیوشپارد به حداکثر ارتفاع ۱۰۶ هزار و ۹۳۲ متر رسید. این در حالی است که ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری از زمین مرز فضا تشخیص داده شده است.
این عملیات در کل چهاردهمین تست برنامه نیوشپارد است و از آن جهت که شامل یک بوستر و کپسول کاملاً تازه بود، آزمایش مخصوصی به حساب میآید.
تست قبلی که در اکتبر ۲۰۲۰ میلادی انجام شد شامل یک موشک نیوشپارد بود که قبلاً ۶ بار به فضا پرتاب شده بود.
اما کپسول جدید آپدیت های متعددی داشت مانند قابلیت تنظیم دما و آکوست داخل کپسول، پنلهای نمایشگر برای خدمه و بلندگوی همراه میکروفون و دکمهای برای صحبت کردن که به هر صندلی اضافه شده بود. در این مأموریت چند سیستم ارتباطات و هشدار امنیتی فضانوردان نیز آزمایش شد.
کپسول مذکور دارای ۶ صندلی است که در آزمایش مذکور روی یکی از آنها یک مانکن قرار داشت. جالب آنکه در این مأموریت بیش از ۵۰ هزار کارت پستال به فضا فرستاده شد که برخی از آنها در جیبهای مانکن قرار داده بودند. دانش آموزان سراسر جهان این کارت پستالها را به یک سازمان غیرانتفاعی بلواوریجین ارسال کرده بودند.
این موشک برای گردشگری فضایی طراحی شده است و هدف آن بردن ۶ مسافر به فضا و شناور ماندن در مدار به مدت ۱۰ دقیقه است.
منبع : با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری مهر / خبرگزاری ایسنا
دیدگاه خود را بنویسید