برج مراقبت پرواز سیار مجهز به رادیوهای باند هوایی بومی فرودگاهی، سیستم ضبط مکالمه تلفنی و رادیویی سیستم سوئیچینگ رادیویی، سامانه هواشناسی پرتابل و سیستم همزمان سازی شبکه می باشد. همچنین امکان جابجایی نصب و راه اندازی سامانه در حداقل زمان ممکن، سهولت در تعمیر و نگهداری، هدایت و هشدار به سازمانههای پروازی تجاری و کنترل ترافیک هوایی در شرایط بحران از دیگر ویژگیهای این سامانه بومی است.
ورود نخستین برج مراقبت پرواز سیار به مرکز کنترل فضای کشور
مسعود خیراندیش، رییس اداره سامانه های ارتباطی و زیرساخت ارتباطات اداره کل ارتباطات و ناوبری هوایی با اعلام این خبر گفت: این برج سیار جهت پشتیبانی و جایگزینی برج فرودگاه های کشور در مواقع اضطراری و بحرانی و به عنوان پشتیبان به کار برده خواهد شد.
خیراندیش افزود: در شرایط بحران همانند سیل و زلزله و دیگر بلایای طبیعی و یا اختلال کلی در عملکرد سامانه های مستقر در برج فرودگاه ها و بروز مشکل در ارایه سرویس های ارتباطات کلامی در برج مراقبت پرواز در فرودگاه ها، سامانه مذکور نقش مهمی در عملیاتی کردن سرویس مذکور در فرودگاه در شرایط بحران ایفا خواهدکرد.
وی همچنین گفت: شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران اقدام به خرید ۵ سامانه بومی برج مراقبت پرواز سیار از شرکت صاایران کرده است که پس از انجام بررسی های فنی عملیاتی نمونه تحویلی در مرکز کنترل فضای کشور و استقرار آن در یکی از فرودگاه ها در ماه های آینده، در صورت نیاز انجام تغییرات مورد نیاز در چهار سامانه بعدی نیز انجام و مراحل تحویل، FAT و SAT آنها و ارسال به فرودگاه های مورد نظر انجام خواهد شد.
گزارش تصویری از ورود برج مراقبت سیار به مرکز کنترل فضای کشور را مشاهده می نمایید.
منابع : با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از شرکت فرودگاه ها
دیدگاه خود را بنویسید