محمد اسلامی صبح دوشنبه با استقبال مسئولان استانی وارد فرودگاه بین المللی آیت الله هاشمی رفسنجانی کرمان شد.
در مراسمی که صبح امروز و در نهمین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی به میزبانی فرودگاه کرمان با حضور وزیر راه و شهرسازی، استاندار کرمان، نمایندگان مجلس و
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، برگزار شد، پروژه های این فرودگاه افتتاح شد.
این پروژه ها شامل ساخت باند جدید به طول 3840 متر به ارزش کلی 1500 میلیارد ریال، توسعه و بهسازی ترمینال داخلی و ساختمان های جنبی به مساحت 7824
مترمربع با ارزش 1600میلیارد ریال، محوطه سازی ترمینال داخلی به مساحت 45 هزار مترمربع و ارزش 228 میلیارد ریال، نصب سامانه DVOR/DME و نیز پست برق و
پست روشنایی می شود.
بهره برداری از بزرگترین پایانه مسافربری هوایی جنوبشرق کشور در کرمان با ۱۵۰ میلیارد تومان و بهرهبرداری از باند دوم فرودگاه انجام شد که با افتتاح این پروژهها زیربنای ترمینال پروازهای داخلی از ۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع به هفت هزار و ۷۰۰ متر مربع افزایش یافته است.
همچنین بر اساس استانداردها، ظرفیت اسمی ترمینال قبلی از ۴۰۰ هزار مسافر به یک میلیون و ۱۰۰ هزار مسافر افزایش یافته است.
با توسعه و بهسازی ترمینال جدید ظرفیت پذیرش سالانه مسافر در فرودگاه کرمان از 500 هزار به یک میلیون و یکصد هزار نفر افزایش می یابد.
سه دستگاه خودرو نجات و آتش نشانی و پیشرو آتش نشانی فرودگاهی جدید و یک دستگاه خودرو هدایت زمینی هواپیما نیز خریداری و به کار گرفته شده است.
سامانه کمک بصری روشنایی فرودگاه تکمیل و سامانه کمک ناوبری DVOR/DME هم نصب و راه اندازی شده است.
بالغ بر سه هزار میلیارد ریال برای اجرای پروژهها و خرید تجهیزات و ماشین آلات از محل درآمد شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران هزینه شده است.
سیاوش امیرمکری در این مراسم که 20 بهمن با حضور وزیر راه و شهرسازی، استاندار کرمان و مقام های استانی همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی برگزار شد، یاد و خاطره بنیانگذار انقلاب اسلامی، شهدا و جانبازان انقلاب و دفاع مقدس، مدافعان حرم و شهدای هسته ای را گرامی داشت و گفت: کرمان پهناورترین استان کشور است که با دارا بودن رتبه نخست صادرات غیر نفتی، رتبه نخست ثبت هفت اثر در میراث جهانی یونسکو و داشتن رتبه سوم توسعه یافتگی در کشور با جاذبه های متنوع گردشگری، تاریخی و زیرساخت های صنعتی، معدنی و کشاورزی به مقصد گردشگران داخلی و خارجی و فعالان اقتصادی تبدیل شده است.
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران افزود: اداره کل فرودگاه های استان کرمان با مدیریت و راهبری پنج فرودگاه که سه فرودگاه در مناطق ویژه اقتصادی ارگ جدید بم، سیرجان و رفسنجان هستند و دو فرودگاه دیگر که در جیرفت و کرمان قرار دارند، ظرفیت اعزام و پذیرش دو میلیون مسافر در سال را فراهم کرده است و سالانه حدود یک میلیون مسافر از فرودگاه کرمان اعزام و پذیرش می شود.
وی با بیان اینکه دهه فجر امسال در فرودگاه های مهرآباد، آبادان و جهرم به مناسبت دهه فجر پروژه هایی افتتاح شده است، گفت: این طرح ها به همراه پروژه های فرودگاه کرمان 8000 میلیارد ریال ارزش دارد که سهم طرح های افتتاحی فرودگاه کرمان حدود 3300 میلیارد ریال است.
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در معرفی پروژه های افتتاحی فرودگاه کرمان عنوان کرد: یکی از این طرح ها، افتتاح باند اصلی (جدید) به طول 3840 متر و عرض 45 متر و مقاومت باند (PCN) 71 است که امکان پذیرش هواپیماهای ایرباس 300-600 را فراهم می کند و با افتتاح آن، باند قدیم به عنوان تاکسیوی و نیز باند اضطراری مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: ترمینال داخلی به مساحت 7700 مترمربع همراه با ساختمان های جانبی که ظرفیت اعزام و پذیرش سالانه را به یک میلیون و 100 هزار نفر می رساند و همچنین محوطه سازی جبهه زمینی به مساحت 45 هزار مترمربع با ظرفیت 540 دستگاه خودروی سواری از دیگر پروژه هاست.
امیرمکری همچنین به نصب سامانه DVOR/DME در فرودگاه های کرمان و سیرجان و خریداری تجهیزات ماشین آلات فرودگاه کرمان به مبلغ 1200 میلیارد ریال اشاره کرد.
وی گفت: ارزش مجموع پروژه های اجرایی فرودگاه کرمان طی دو سال گذشته بالغ بر 4500 میلیارد ریال است که از محل اعتبار شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران تامین شده است.
امیرمکری با تاکید بر اینکه پروژه های فرودگاه کرمان متناسب با وسعت و حجم عملیات اجرایی، سریع ترین طرح های فرودگاهی هستند، از حمایت های وزیر راه و شهرسازی و نیز تلاش های پیمانکار و مشاور طرح و نیز مدیرکل فرودگاه های کرمان قدردانی کرد.
به گفته وی، امروز فرودگاه کرمان می تواند به عنوان هاب جنوب شرق کشور برای برقراری پروازهای بین المللی منطقه ای و استانی بیش از پیش نقش آفرینی کند.
توسعه ترمینال پروازهای خارجی فرودگاه کرمان در دستور کار قرار گیرد
محمدرضا پور ابراهیمی صبح دوشنبه در آئین افتتاح پروژههای توسعه فرودگاه کرمان بیان داشت: از سال ۹۲ پیگیر وضعیت فرودگاه کرمان بودیم ضمن اینکه کرمان هاب حمل و نقل هوایی جنوب کشور محسوب میشود.
وی افزود: امروز شاهد بهرهبرداری از مجموعهای هستیم که با تأخیر چند ساله و بعضاً کارشکنیهایی که در شرکت فرودگاههای کشور اتفاق افتاده روبرو بودیم اما از اینکه در این دوره، کار این مجموعه با سرعت خوبی به پایان رسید تشکر میکنیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: به خاطر وجود مرقد مطهر سردار سلیمانی در کرمان یقیناً ظرفیت حمل و نقل هوایی در استان بعد از کرونا افزایش خواهد یافت که درخواست داریم تا توسعه ترمینال پروازهای خارجی فرودگاه کرمان در دستور کار قرار گیرد.
وی در بخشی از سخنان خود به طرح اقدام ملی مسکن اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر مجلس شورای اسلامی کمک به تأمین مالی بخش مسکن را در دستور کار دارد.
وی تصریح کرد: با حضور وزیر راه و شهرسازی امروز قرار است ۳ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن طرح اقدام ملی در کرمان آغاز شود که بخشی از نیاز این استان را پوشش میدهد ضمن اینکه در مرکز استان سالانه حدود هشت هزار واحد مسکونی نیاز است تا جوانان بتوانند از آن استفاده کنند.
پورابراهیمی یادآور شد: طی سالهای گذشته و پس از متوقف شدن مسکن مهر در مرکز استان تقاضاهای انباشته شده در خصوص مسکن به وجود آمد که ما پاسخگو نیستیم بنابراین درخواست میکنم تا به صورت ویژه این موضوع در دستور کار قرار گیرد ضمن اینکه کار در بخش مسکن به تحرک بیشتری نیاز دارد.
پروژه خط دوم انتقال آب از خلیج فارس به زودی شروع میشود
وی به محدودیتهای منابع آب در استان اشاره کرد و ادامه داد: هفته گذشته در کمیسیون اقتصادی در حضور وزیر صمت قرار شد پروژه خط دوم انتقال آب از خلیج فارس به استانهای خراسانهای جنوبی و رضوی به زودی شروع شود و برای آب شرب به کرمان تخصیصهایی در نظر گرفته شود تا محدودیت در این بخش مرتفع شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: اجرای پروژه انتقال آب از خلیج فارس طبق برآورد ۴ سال به طول میانجامد ضمن اینکه این خط از شهرهای شمالی استان کرمان عبور خواهد کرد.
وی در بخشی از سخنان خود به موضوع بافت فرسوده شهر کرمان اشاره کرد و یادآور شد: در این خصوص باید اقدامات ویژهای صورت گیرد و متأسفانه تاکنون آن چیزی که مورد انتظار ما بود محقق نشده برای همین درخواست داریم تا برای اصلاح حاشیه شهر و جایگزینی در بافت فرسوده اقداماتی انجام شود.
پورابراهیمی گفت: در راستای تکمیل محور کرمان رابر دیهوک باید بتوانیم از ظرفیت قانونی ماده ۵۶ بودجه استفاده کنیم لذا در صورت تخصیص اعتبار ۳۰ کیلومتر از این محور در ابتدای سال آینده زیر بار ترافیک خواهد رفت و امروز ۲۰۰ میلیارد تومان تفاهمنامه در خصوص استفاده از ماده ۵۶ آماده امضا است.
وی گفت: در حال حاضر مرکز استان کرمان شاهراه مبادلاتی است که ما از حضور وزیر راه و شهرسازی تقاضا داریم تا ایجاد مرکز لجستیکی و تشکیل بندر خشک در کرمان انجام شود که از ظرفیتهای بسیار مهم به شمار میرود که با تشکیل این بندر در راستای توسعه صنعتی، کشاورزی و بخشهای خدماتی شاهد اتفاقات مثبتی در استان خواهیم بود.
منابع : با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری مهر/ شرکت فرودگاه ها / صدا و سیما
دیدگاه خود را بنویسید