شرکت هواپیماسازی بویینگ به کاخ سفید هشدار داد الزامی شدن تست کرونا برای پروازهای داخلی، عواقب غیر قابل پیش بینی شدیدی برای اقتصاد آمریکا در پی دارد.
غول آمریکایی در آستانه ورشکستگی
سال 2020 را با حدود 12 میلیارد دلار ضرر، میتوان سیاهترین سال تاریخ شرکت هواپیماسازی آمریکایی بوئینگ دانست. شیوع کرونا و صدور منع پرواز برای هواپیماهای 737 مکس پس از دو سانحه هوایی بوئینگ را زمینگیر کرده است.
سال 2020 را با حدود 12 میلیارد دلار ضرر، میتوان سیاهترین سال تاریخ شرکت هواپیماسازی آمریکایی بوئینگ دانست. شیوع کرونا و صدور منع پرواز برای هواپیماهای 737 مکس پس از دو سانحه هوایی بوئینگ را زمینگیر کرده است.
تراز مالی شرکت هواپیمایی بوئینگ در سال 2020 بدتر از آن چیزی بود که تحلیلگران پیشبینی کرده بودند. این شرکت هواپیماسازی آمریکایی و رقیب شرکت اروپایی ایرباس، سال 2020 را با 11 میلیارد و 900 میلیون دلار زیان به پایان رساند. چیزی در حدود 9 میلیارد و 800 میلیون یورو.
شرکت بوئینگ سال 2019 نیز متحمل ضرر شده بود، اما ضرر آن سال 636 میلیون دلار بود. زیان بوئینگ در پایان سال 2020 حدود 19 برابر زیان این شرکت در سال پیش از آن اعلام شده است.
دلایل زیان شرکت بوئینگ
شیوع کرونا بیتردید از جمله عوامل اصلی بحران شرکتهای هواپیماسازی در جهان بوده است. بحران برخاسته از شیوع این ویروس حتی باعث آن شده بود که پروازها در برخی از کشورها برای دورههای نسبتا طولانی به طور کامل متوقف شوند.
اما آنچه زیان 11 میلیارد و 900 میلیون دلاری شرکت بوئینگ را در سال 2020 رقم زد، تنها محدود به بحران برخاسته از کرونا نبود.
دو عامل دیگر نیز باعث تشدید بحران مالی بوئینگ در سال گذشته میلادی شده بودند. ممنوعیت پرواز هواپیماهای مدل 737 مکس شرکت بوئینگ و تاخیر در تولید هواپیمای بزرگ 777 ایکس این شرکت.
تشدید بحران مالی بوئینگ
زیان مالی این شرکت در سال گذشته میلادی در تاریخ فعالیت بوئینگ پدیدهای کاملا بیسابقه بوده است. تاثیرات شدید بحران کرونا بر شرکتهای هواپیماسازی تنها محدود به بوئینگ نمیشود. شرکت اروپایی ایرباس نیز از این منظر متحمل زیان شده است.
اما آنچه زیان مالی شرکت بوئینگ را تشدید کرده، به دو مدل از هواپیماهای این شرکت بازمیگردد. هواپیمای 737 مکس این شرکت و مدل 777 ایکس.
از هواپیمای 737 مکس شرکت بوئینگ در سال 2015 رونمایی شد. اما این هواپیما دو سانحه هوایی در کارنامه خود دارد.
در 29 اکتبر سال 2018 یک فروند از هواپیمای 737 مکس بوئینگ تنها 13 دقیقه پس از بلند شدن در دریای جاوه سقوط کرد و همه سرنشینان آن جان باختند.
منبع : با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری آریا
دیدگاه خود را بنویسید