امروزه دورههای هوانوردی طرفداران زیادی پیدا کرده است و معمولا مناطقی که امکانات فرودگاهی دارند جامعه هدف در این خصوص بیشتر است.
با توجه به تصریح قوانین هوانوردی و سهولت آموزش و دریافت مجوزهای خلبانی با هواپیماهای تک موتور و دو موتور میتوان منطقه آزاد اروند را به پایلوت و مرکز هوانوردی جنوب غرب کشور تبدیل کرد زیرا آبادان دارای فرودگاه بینالمللی مناسب است.
ارزآوری از طریق آموزش
منطقه آزاد اروند باید برای جذب دانشجویان کشورهای دیگر که به لحاظ فرهنگی و دینی نزدیکی زیادی با ایران دارند اقدام کند که یکی از این کشورها عراق است.
بصره یکی از استانهای مهم عراق است و به عنوان پایتخت اقتصادی این کشور محسوب میشود و با داشتن ۴ میلیون جمعیت، حدود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت در روز تولید میکند. بصره ۷۵ درصد نفت عراق را تامین میکند و فرودگاهی با ظرفیت روزانه ۳۰ پرواز دارد.
ورود دانشجوی خارجی باعث ارزآوری شده و در نتیجه میتواند به اقتصاد کشور کمک کند.
بر اساس تحقیقات به عمل آمده مردم عراق به هوانوردی علاقمند هستند که خود این موضوع یک فرصت ویژه برای منطقه آزاد اروند در حوزه آموزش قلمداد میشود.
فراهم بودن زیرساختها
همجواری استان بصره عراق به منطقه آزاد اروند یک ظرفیت بزرگ اقتصادی است که باید به شیوه علمی از آن استفاده شود.
ترغیب دانشجویان خارجی برای تحصیل در ایران نیازمند ایجاد زیرساختهای لازم مانند ایجاد خوابگاه مناسب، گسترش امکانات رفاهی در حوزههای ورزشی، فرهنگی، سهولت در رفت و آمد و … است که خوشبختانه هتلها و مراکز اقامتی منطقه آزاد اروند زمینه لازم را در این خصوص دارد.
زیرساختهای مناسب آموزشی و اقامتی در شهرهای آبادان و خرمشهر، عدم نیاز به ویزا و همچنین شرایط آب و هوایی یکسان با بصره، امکان حضور دانشجویان عراقی را فراهم آورده است.
دانشگاه علمی کاربردی
یکی از ظرفیتهای بزرگ منطقه آزاد اروند وجود دانشگاه علمی کاربردی در این منطقه است.
این دانشگاه با توجه به ظرفیتهای گردشگری در شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر تاکنون فارغ التحصیلان زیادی را در حوزه گردشگری وارد این شهرها کرده که بر همین پایه و اساس توانمندی لازم را برای برگزاری دورههای هوانوردی دارد.
در منطقه آزاد کیش نیز در موضوع هوانوردی از ظرفیت دانشگاه علمی کاربردی استفاده شده است.
دانشگاه علمی کاربردی با توجه به اینکه به مقوله دروس عملی تاکید بیشتری دارد و رشتههای هوانوردی همچون مهمانداری معمولا عملی هستند، نشان دهنده ضرورت استفاده از این دانشگاه است.
دورههای آموزشی
مهمانداری، خلبانی، تعمیر و نگهداری هواپیما، کنترلر ترافیک هوایی، دیسپچری، خدمات زمینی و آتش نشانی فرودگاهی، زبان هوانوردی و الکترونیک هواپیما دورههایی هستند که میتوان از طریق دانشگاه علمی کاربردی آنها را برگزار کرد.
همچنین دورههای دیگری در حوزههای خدمات پرواز و خدمات فرودگاهی، خدمات بار، مهندسی و تعمیرات و خدمات ایمنی و بازرگانی را میتوان آموزش داد.
در بین همه این دورهها در گام اول میتوان ابتدا دوره مهمانداری و خلبانی با توجه به اینکه علاقمندان زیادتری دارند، برگزار شود.
ضرورت دارد دانشگاه علمی کاربردی و مدیریت فرودگاه بینالمللی آبادان طی یک همکاری مشترک سریعا در این خصوص اقدام کنند.
نویسنده :
محمود نواصر
کارشناس گردشگری
منبع: با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از کانال تلگرامی
دیدگاه خود را بنویسید