اخیرا فیلمی در بیبیسی منتشر شد از یک روحانی که بهخاطر قضا شدن نماز صبح از سوار شدن در هواپیما خودداری میکند.
ماجرا از این قرار است که ساعت پرواز تهران به مقصد مشهد روز پنجشنبه گذشته (مورخ 6 اردیبهشت ) 4:45 دقیقه صبح برنامه ریزی شده بود و متاسفانه طوری بود که در تهران هنوز اذان نگفته بودند، همچنین، هنگام فرود در مشهد هم نماز صبح قضا می شد.
با وجود همه اصرارهای آن روحانی، کادر پرواز و کاپیتان به این خواسته شرعی و قانونی وی وقعی نمیگذارند که هیچ، بلکه سعی در مجاب کردن او به اهمیت پرواز و ترک نماز از جانب این روحانی دارند!
این در حالی است که وقتی وارد سایت سازمان هواپیمایی کشور میشویم، اطلاعیهای مبنی بر ملزم بودن همه شرکتهای هواپیمایی داخلی به همکاری با مسافران برای اقامه فریضه نماز صبح وجود دارد که در آن تاکید شده، اگر با انجام پرواز، فرصت برای اقامه نماز صبح در فرودگاه مقصد نباشد، شرکتهای هواپیمایی ملزم به رعایت و همکاری با مسافران برای انجام این فریضه الهی در فرودگاه مبداء هستند.
نکته جالبتر اینکه در تاریخ 2 اردیبهشت امسال، یعنی 4 روز پیش از این اتفاق، نشستی بین مسئولان ستاد اقامه نماز و رئیس سازمان هواپیمایی کشور برگزار شد که موضوعاتی مانند ترویج و توسعه فرهنگ نماز در صنعت حمل و نقل هوایی و چگونگی هرچه پربارتر شدن این فریضه الهی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است!
حال چند سوال مطرح است:
– اول اینکه آیا سایر مسافران این پرواز مسلمان نبودند و قضا شدن نماز برای شان اهمیت نداشت؟، مگر نه این است که در تعالیم دینی ما، فریضه نماز حد فاصل کفر و اسلام معرفی شده؟! یا اینکه از حق قانونی خود برای اقامه نماز بیاطلاع بودند؟
– دوم اینکه در کشوری که برای استقرار نظام اسلامی در آن هزینههای مادی و معنوی بیشماری پرداخت شده و قوانینی هم در شرکت هواپیمایی کشوری برای اهمیت اقامه نماز وضع شده، چگونه میشود که یک شرکت هواپیمایی داخلی بهراحتی این مسائل و تاکیدات را نادیده میانگارد؟!، آیا این قوانین صوری و برای دلخوشی قشر مذهبی جامعه است؟ یا مصادیقی از برخورد با این تخلفات وجود دارد ؟ یا شرکت هواپیمایی کاسپین در این باره توجیه نیست؟!
– سومین سوال اینکه چرا این فیلم که مصداق واضح تضییع حق مادی ( هزینه بلیت) و معنوی (اقامه نماز) و در یک کلمه مظلوم واقع شدن یک شهروند ایرانی است بهمانند خیلی از فیلمهای دیگر، بین ما دست بهدست نشد و برایش “وا اسلاما” و “وامصیبتا” سرندادیم؟!، چهجریانی بر فضای رسانهای و مجازی ما حکمفرمایی میکند، انتخابهای ما را شکل میدهد و افکارمان را مهندسی میکند؟!
منبع: فارس نیوز
دیدگاه خود را بنویسید