ارتباطی بین انفجار بیروت و تعرض جنگنده های آمریکایی به هواپیمای ایران وجود دارد؟
نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم گفت: رئیسجمهور فرانسه اگر فکر میکند که خیلی توانمند است مشکل جلیقه زردهای کشورش را حل کند.
نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم گفت: رئیسجمهور فرانسه اگر فکر میکند که خیلی توانمند است مشکل جلیقه زردهای کشورش را حل کند.
نماینده دائم ایران در نامهای به دبیر کل و شورای امنیت سازمان ملل اعتراض شدید ایران را به نقض قوانین بینالمللی از سوی آمریکا در ارتباط با رهگیری هواپیمای مسافری خود بر فراز آسمان سوریه اعلام کرد.
پاسخگو نبودن به قوانین بینالملل به عنوان میثاق بشری که مورد اتفاق تمامی کشورها قرار گرفته، از جمله معاهده شیکاگو و دستورالعملهای ایکائو عملا وضعیت را برای بیمسوولیتی بینالمللی فراهم آورده است به نحوی که امروز شاهد وجوه مختلفی از ابعاد تروریسم دولتی از نوع آمریکایی آن هستیم. تروریسم اقتصادی، تروریسم در عرصه هوانوردی و تروریسمی که در فرودگاه بغداد به صورت عریان ترور میکند و هیچ مسئولیتی را در قبال آن نمیپذیرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از بررسی موضوع تعرض به هواپیمای مسافربری ماهان در نشست امروز کمیسیون متبوع خود خبر داد و گفت: اقدامات هواپیمایی ماهان و کادر حرفهای پرواز آن مورد تقدیر نمایندگان قرار گرفت و مقرر شد کمیتههای امنیت، حقوق بشر و روابط خارجی کمیسیون راهکارهای مواجهه با این اقدام خطرآفرین آمریکا را پیگیری کنند.
رئیس جمهور پیوندهای عمیق بین دو ملت ایران و عراق را پشتیبان اجرای توافقات دو کشور در عرصه های مختلف عنوان کرد و اظهار داشت: با اراده، تصمیم و تلاش قاطع و جدی که در مقامات عالی تهران و بغداد دیده می شود، دو طرف خواهند توانست همه مشکلات و سختی های پیش روی توسعه روابط دوجانبه را برطرف کنند.
تعرض جنگندههای آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایران که پنجشنبه هفته گذشته با توجیه بررسی این هواپیما انجام شد، رفتاری غیرقانونی، غیرعادی و نامتعارف بوده در پروتکلهای بینالمللی اشارهای به آن نشده و برخلاف کنواسیون توکیو و شیکاگو است.
مدیرکل دفتر بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی کشوری گفت: سوریه مسئول بررسی حادثه هواپیمای مسیر تهران- بیروت ماهان است و بررسی ها از امروز آغاز شده است.
ما مردم ایران از هم اکنون منتظر انتشار خبر گرفتن مدال شجاعت خلبان اف ۱۵ از دست ترامپ طی مراسمی باشکوه در کاخ سفید هستیم!
یک استاد حقوق بین الملل مزاحمت جنگندههای آمریکا برای هواپیمای ماهان در آسمان سوریه را نقض صریح کنوانسیون شیکاگو عنوان کرد و گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران و شرکت هواپیمایی ماهان میتوانند در قبال اقدام آمریکا طرح دعوا کنند.
اسرائیلی ها بلافاصله پس از ماجرای تهاجم جنگنده های ناشناس به هواپیمای ماهان، اعلام کردند که کار ما نبوده است و از برعهده گرفتن مسئولیت این اتفاق شانه خالی کردند.
سخنگوی قوه قضاییه: تعرض هواپیماهای جنگنده آمریکایی به هواپیمای ماهان نمونه دیگری از خوی ددمنشی تروریستهای آمریکایی بود.
قانون جنگل و سکوت مجامع بین المللی به اقدام تروریستی جنگندههای آمریکا علیه هواپیمای مسافربری ایران / اقدام تروریستی آمریکا علیه هواپیمای ماهان/ نقاب واژه بر قانون جنگل / اقدام تروریستی جنگندههای آمریکا علیه یک هواپیمای مسافربری ایران (پرواز شماره ۱۱۵۲ ماهان) بار دیگر نشان داد که آمریکا به چیزی جز یک قانون جنگل برای دنیا قائل نیست.
یکی از مدیران شرکت هواپیمایی غیرنظامی سوریه تاکید کرد که هواپیمای مسافربری ماهان ایران در حال عبور از کریدور هوایی بینالمللی بود و از آن منحرف نشده بود.
معاون بینالملل قوه قضائیه با اشاره به تعرض جنگندههای ارتش تروریستی آمریکایی به پرواز ۱۱۵۲ هواپیمایی ماهان، گفت: لازم است دادستان کل کشور نیز بر اساس ماده ۲۹۰ قانون آیین دادرسی کیفری رأساً علیه دولت آمریکا و ارتش تروریستی این کشور در منطقه (سنتکام) و فرمانده آن اعلام شکایت کند.
سخنگوی وزارت خارجه امروز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره ایجاد مزاحمت دو جنگنده آمریکایی برای هواپیمای ایرانی با بیان اینکه وزارت خارجه با کمک ستاد کل نیروهای مسلح، قوه قضاییه و سازمان هواپیمایی کشوری اقدامات لازم را برای پشیمان کردن آمریکا در این اقدام انجام میدهد،گفت: ایران از طریق نمایندگی خود در سازمان ملل اقداماتی را شروع کرده و اقدامات دیگر هم در دست اقدام است؛ وی در واکنش به اظهارات نماینده آمریکا در امور افغانستان نیز گفت هیچ صداقتی در گفتار و کردار آمریکاییها وجود ندارد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: کمیسیون متبوعش هفته آینده ابعاد حادثه تعرض جنگندههای آمریکایی به هواپیمایی ماهان را بررسی میکند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه تهدید امنیت هوانوردی و تعرض به هواپیمای مسافربری نقض فاحش حقوق بینالملل است، این اقدام آمریکا را غیرقابل گذشت دانست و گفت: دادستانی کل و معاونت بین الملل قوه قضاییه شکایات سرنشینان این هواپیما را مجدانه پیگیری کنند.
روزنامه اعتماد در مطلبی نوشت: «در شامگاه دوم مرداد ۱۳۹۹ هواپیمای ایرباس A۳۱۰ ماهان ایر که طی پرواز شماره ۱۱۵۲ از تهران عازم بیروت بوده است در آسمان سوریه تحت رهگیری دو فروند جت نظامی ایالات متحده امریکا قرار گرفت».
عصر روز پنجشنبه پرواز ۱۱۵۲ هواپیمایی ماهان که از تهران به مقصد بیروت در حال حرکت بود، بهدلیل حرکات تهدیدآمیز و تحریکآمیز دو جنگنده اف-۱۵آمریکا بر فراز آسمان سوریه مجبور به کاهش سریع ارتفاع، عوض کردن لاین پرواز و فرود اضطراری میشود که در این بین برخی از مسافران این پرواز آسیب میبینند.
جایگزینی واژههایی چون مواجهه، رهگیری و بازرسی بصری، با واقعیت تهدید و تعرض جنگندههای آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایرانی تنها بازی با کلمات است و نمیتواند از تبعات اقدام ماجراجویانه آمریکا بکاهد. سکوت نهادهای بین المللی هم راه را جریتر شدن آمریکاییها باز میکند.
شبکه «پرس تیوی» به نقل از منابع مطلع جزئیاتی مکانی و زمانی را خصوص مزاحمت و خطر ایجاد شده از سوی جنگندههای آمریکایی علیه هواپیمای مسافربری ماهان گزارش داد.
اقدام تروریستی جنگندههای آمریکا علیه یک هواپیمای مسافربری ایران (پرواز شماره ۱۱۵۲ ماهان) بار دیگر نشان داد که آمریکا به چیزی جز یک قانون جنگل برای دنیا قائل نیست.
علیرضا بحیرایی، کارشناس رسمی دادگستری در صنایع هوایی گفت: تنها در صورتی از هواپیماهای نظامی علیه یک هواپیمای مسافربری استفاده می شود که آن هواپیما در مسیری غیر از مسیر اعلامی پرواز کرده باشد که در این صورت هم با حلقه هواپیماهای نظامی آن را از مسیر انحرافی خارج کرده و یا اینکه وادار به نشستن میکنند.
شبکه العالم گزارش داد که جنگنده های آمریکایی که متعرض هواپیمای مسافربری ایران در آسمان سوریه شدند، از پایگاهی اردنی به پرواز درآمده بودند.
تعرض جنگندههای آمریکایی به پرواز ۱۱۵۲ مسیر تهران- بیروت تازهترین اقدام تحریکآمیز و خصمانه واشنگتن علیه تهران و در واقع مردم ایران بود.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگویی با روزنامه آرمان اظهار داشت که این عکسالعملهای ایالاتمتحده همان زبان تند ترامپ در عرصه دیپلماتیک است و به این علت به این شکل مطرح میشود. مجامع بینالمللی همانطور که در قبال رفتارهای ایران حساس هستند باید نسبت به اتفاقات روزهای گذشته نیز موضعگیری محکم داشته باشند.
ایران خواستار فوری رسیدگی سازمان بینالمللی هواپیمایی غیرنظامی (ایکائو) به رفتار مخاطرهآمیز آمریکاییها است و در همین رابطه دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی میگوید: شورای ایکائو منهای جلسات مستمری که دارد میتواند پس از درخواست یک کشور فورا تشکیل جلسه داده و اعتراض وارده را بررسی کند.
فکرش را کن با خیال آسوده در هواپیما نشستهاید و منتظرید تا به مقصد برسید که با تکانهای عجیب و غریب هواپیما روبهرو میشوید صدای جیغ و فریاد مسافران، ترسیدن بچهها و گریه مدام آنها و کاهش ناگهانی ارتفاع هواپیما که منجر میشود به بدنه آن برخورد کنید، آن وقت هواپیماهای جنگندهای را میبینید که در نزدیکی شما مانور میدهند. همین چند دقیقه برای اینکه به اندازه کافی بترسید بس است.
سرپرست دفتر امور حقوقی و بینالملل سازمان هواپیمایی کشوری عنوان کرد: این سازمان اقدام هواپیماهای جنگنده آمریکایی در تعرض به هواپیمای مسافربری ایرانی را مصداق بارز نقض حقوق بینالملل و مقررات و استانداردهای هوانوردی میداند و مراتب اعتراض جدی خود را رسماً به شورای سازمان بینالمللی هواپیمایی کشوری (ایکائو) کرده و خواستار رسیدگی فوری به موضوع است.
یک استاد دانشگاه گفت: اقدام آمریکا در مورد پرواز ۱۱۵۲ هواپیمایی ماهان، اصول مندرج در کنوانسیونهای شیکاگو و منترال را زیر پا گذاشته است.
رفتار جنگنده های آمریکایی علیه پرواز مسافربری ماهان، یک بار دیگر نشان داد که ایالات متحده کنوانسیون های بین المللی را فدای سلیقه شخصی خود می کند.
تحلیلگر برجسته لبنانی به نقل از منابع روسی اعلام کرد که چرا آمریکایی ها مجبور شدند مسئولیت تعرض به هواپیمای ایرانی را برعهده بگیرند.
چرا آمریکاییها به پرواز تهران – بیروت بر فراز آسمان سوریه نزدیک شدند؟ از پنجشنبه شب که هواپیمای ایرانی با جنگندههای آمریکایی تهدید شد، گمانه زنیهای بسیاری در این خصوص مطرح شده است.
یک خلبان هواپیما گفت: در موضوع تهدید هواپیمای مسافری ایرانی توسط جنگندههای آمریکایی، ایران میتواند در کنار بردن شکایت خود به ایکائو و یاتا، از آمریکا در دادگاه لاهه نیز شکایت کند.
دیپلمات پیشین با تاکید بر لزوم پیگیری سیاسی و حقوقی مزاحمت جنگندههای آمریکایی برای هواپیمای مسافربری ماهان گفت: هیچ کس به آمریکایی ها اجازه نداده است هواپیماهای مسافربری را در آسمان بازرسی کند
در یادداشت روزنامه آفتاب یزد می خوانیم: آتش افروزی، جنگ سازی، فتنه و تحریک اصول ثابت در سیاست خارجی قدرت سرکش آمریکاست. جالب آنکه سکوت مرگباری بر جوامع طرفدار انسان و انسانیت حاکم شده و از اردوگاه آزادی خواهان و حاکمیت صدایی در نمیآید. گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اقدام آمریکا علیه هواپیمای مسافربری ایرانی نقض واضح تعهدهای بین المللی و نوعی تروریسم حقوق بشری است که باید توسط سازمان ملل متحد محکوم شود.
اقدام پنجشنبه جنگنده های نظامی آمریکا در ایجاد مزاحمت برای هواپیمای مسافربری ماهان در مسیر هوایی تهران _ بیروت، نقض آشکار حقوق بین الملل و اصل آزادی و امنیت پرواز است که تبعات و مسئولیت بین المللی برای دولت خاطی یعنی ایالات متحده آمریکا را به دنبال دارد؛ اقدامی که یادآور جنایت ناو وینسنس در شلیک مرگبار به هواپیمای ایرباس ایران در سال ۱۳۶۷ است.
معاون رئیس قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر گفت: همانگونه که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در عمل ثابت کردند «دوران بزن در روی نظامی» به پایان رسیده، قوه قضاییه نیز با استفاده از همه ظرفیتهای قانونی و حقوقی داخلی و بینالمللی به قلدرهای حاکم در واشنگتن ثابت خواهد کرد، «دوران بزن در روی حقوقی و قضایی» نیز پایان یافته است.
هرگونه حرکت از جنس پنج شنبه شبی که تروریستهای امریکایی انجام دادند، از سر استیصال امریکا و شکستی است که آنها در اجرای طرحهای منطقهای و جهانی خود داشتهاند.