
تفاهم نامه همکاری شهر آفتاب با هتل های فرودگاهی امام (ره)
تفاهم نامه همکاری بین هتل های فرودگاهی امام خمینی (ره) و نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب امضا شد.
تفاهم نامه همکاری بین هتل های فرودگاهی امام خمینی (ره) و نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب امضا شد.
رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا: ایران هواپیما و امکانات حملونقل لازم مرتبط با واکسن آمریکایی فایزر را ندارد و اعلام کرده است که این واکسن را نمیخواهد.
عکس مهدی پاکدل در یک هواپیما در شیراز را مشاهده میکنید.
ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که متعهد به حفظ «ثبات و امنیت در منطقه» است. سنتکام هدف از این اقدام را «توانایی انتقال سریع نیروها در منطقه» برای «جلوگیری از اقدامات پرخاشگرانه احتمالی» اعلام کرد.
خرید یک تلسکوپ بزرگترین تصمیم بک اخترشاس آماتور به شمار میآید. امیدواریم نخستین تلسکوپی که میخرید تلسکوپی باشد که بیشتر از همه از آن استفاه کنید. تلسکوپی که خاطرات زیادی با آن دارید، تلسکوپی که بتوانید آن را به فرزندانتان بدهید.
سازمان جهانی گردشگری اعلام کرد ورود مسافران بین المللی در ۸ ماه نخست امسال ۷۰درصد کاهش یافته و هزینهای برابر با ۷۳۰میلیارد دلار خسارت برای صنعت گردشگری به بار آورده است.
شرکت هواپیمایی لوفت هانزا که در صدد بازپرداخت وام ۹ میلیارد یورویی (۱۰. ۱ میلیارد دلاری) دولت آلمان و جبران ضرر هنگفت خود در پی بحران کروناست، از اقدامات خود برای تعدیل نیرو و فروش داراییهای فرعی خبر داد.
یکچالش جدید دیگر برای سفرهای خارجی! نرخ بلیت هواپیما بیش از دوبرابر افزایش یافت. با افزایش نرخ بلیت هواپیما مانع دیگری برای سفرهای خارجی ایجاد شده است.
در زمینه ارتباط بین سن هواپیما و ایمنی هوایی همچنین وجود همبستگی بین کاهش ضریب ایمنی پرواز و افزایش سن هواپیما ، ۲ وضعیت ویژه درباره هواپیماهای مسن وجود دارد. گاه هواپیما با افزایش سن، از فعالیت بازنشسته میشود و گاه مورد توجه ویژه قرار میگیرد , سبب معافیت از مقررات میشود. دو وضعیت یادشده بهاینترتیب تحلیل شده است؛
۷۰ نشست؛ نتیجه شورایی است که به ابتکار دولت یازدهم بین دولت و پارلمان بخش خصوصی برقرار شد. در دولت یازدهم ۶۸ نشست و دو نشست نیز پس از تشکیل دولت دوازدهم تاکنون برگزار شده است. حسین سلاحورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع معادن ایران در گفتوگو با خبرآنلاین میگوید: « متاسفانه در بدنه دولت مقاومتهای جدی(برای اجرای تصمیمهای مشترک دولت و بخش خصوصی) میبینیم و نظام بروکراسی و وجود بروکراتها در بدنه دولت سبب شده تا نتوانیم وعدههایی که دولت داده و آن انتظاری که بخش خصوصی دارد، برسیم.»
ایران سالهاست در تب و تاب راهاندازی شهر فرودگاهی است که قرار بوده در قالب توسعه فرودگاه امام خمینی(ره) شکل بگیرد و کشور را صاحب هاب پروازی منطقه کند اما با گذشت سالها از کلید خوردن این پروژه در کشور، نهتنها هنوز شهر فرودگاهی به معنای واقعی کلمه در کشور شکل نگرفته، بلکه فرودگاه امام خمینی(ره) از نظر خدمات هوانوردی نیز با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند که آن را از رقابت با فرودگاههای منطقه بازداشته است.
بیگمان، حق برخورداری از محیط پاک در کابین هواپیما در زمان پرواز، از مهمترین حقوق مسافران هوایی است. تجربه و عمل نشان داده کمترین کوتاهی متصدی حمل و کارکنان او در پاکسازی کابین هواپیما، مسافران هوایی را در معرض خطرات بسیاری قرار میدهد.
بحران صندوقهای بازنشستگی در کشور این روزها وارد مرحلهای شده که دولتمردان را به واکنش و بررسی راهکارهای برونرفت از بحران واداشته است چراکه ادامه این روند، آثار نامطلوب سیاسی، اقتصادی و اجتماعی فراوانی میتواند بهدنبال داشته باشد.صندوق بازنشستگی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست و به همین دلیل، یکی از بزرگترین چالشهای فعلی پیش روی مدیریت جدید هما، تعیین تکلیف این صندوق است زیرا تامین ماهانه میلیاردها تومان حقوق بازنشستگان هما، یکی از دغدغههای مدیران این شرکت است.
راهاندازی تعاونی شرکتهای هواپیمایی، پیشنهاد جدید دولت برای گرد هم آوردن شرکتهای کوچک حملونقل هوایی است که بهاحتمالزیاد باهدف کم شدن مشکلات و افزایش توان عملیاتی آنها ارائهشده است،بااینحال به نظر میرسد این ایده جذابیت چندانی برای فعالان حملونقل هوایی نداشته باشد زیرا پیش از این نیز، برخی متصدیان و کارشناسان صنعت هوانوردی کشور، ایده ادغام شرکتهای هواپیمایی کوچک برای کاستن از بار مشکلات آنها را مطرح کرده بودند اما این ایده اجرایی نشد.
۲۰شهریور برای پرواز به خارج از کشور به فرودگاه امامخمینی(ره) رفتم. خودروهای سواری را به پارکینگی هدایت کردند که با گذر از راهی طولانی و دور زدن متوالی به آن رسیدیم. هوا تاریک و محوطه بزرگ و بیدر و پیکر، تاریک و پر از خودرو بود. خودرو را پارک کردیم و منتظر اتوبوسی شدیم که
اکرم امینی: نقل این روزهای محافل خبری و مجامع هوانوردی درباره فروختن یا نفروختن هواپیما از سوی کمپانیهای بزرگ هواپیماساز به ایران، موضوع تازهای نیست. از همان زمانی که گمانهزنیها درباره ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید آغاز شد، با توجه به مواضع ضدبرجامی او، ابراز نگرانیها درباره سرنوشت قراردادهای خرید هواپیما که تاکنون بین
به طور حتم برای شما هم پیش آمده پس از یک پرواز، از وضعیت ناخوشایند صندلیهای هواپیما گلهمند بودهاید و دیدهاید صندلیهای هواپیما ناراحتکننده، چسبیده به هم، گاهی شکسته و کثیف بودهاند.
فعالیت واسطهها یا عوامل فروش در چرخه حملونقل هوایی، درآمدزایی بالایی دارد که این درآمد میتواند از سوی شرکت هواپیمایی، با فروش مستقیم و حذف واسطهها کسب شود. بررسی تاثیر واسطهها یا عوامل فروش در گردش مالی شرکتهای هواپیمایی را با بیان یک مثال میتوان به سادگی بررسی کرد. فرض کنیم یک هواپیمای امدی در
۱۵ سال بعد از دست بهدست شدن طرح بین دو نهاد و ۸ سال بعد از کلنگزنی، مترو فرودگاه امام سرانجام در روزهای اخیر، در فضایی مناقشهانگیز به بهرهبرداری رسید.
با وجود برداشته شدن سنگ تحریم از پیش پای صنعت حملونقل هوایی کشور، به جز دو شرکت بزرگ دولتی و نیمهدولتی (ایران ایر و آسمان) و یک شرکت خصوصی بزرگ (ماهان)، دیگر شرکتهای هواپیمایی کشور که متعلق به بخش خصوصی هستند، هنوز نتوانستهاند از وضعیت پیش آمده بهره مطلوب را برده و در زمینه نوسازی ناوگان، با خرید هواپیماهای نو اقدام مناسبی انجام دهند.این یکی از مهمترین مسائلی است که از وضعیت مالی نامناسب شرکتهای هواپیمایی در ایران حکایت میکند و تبدیل به عاملی برای بروز تاخیرهای بیشتر و مشکلات متعدد بعدی در این شرکتها شده است.
بعد از چند دهه تحریم، این روزها صنعت هوانوردی کشورمان روزگار بهتری را- امیدوار به آینده- پشت سر میگذارد. به لطف اجرای برجام، چند قرارداد بزرگ برای خرید حدود ۲۰۰هواپیمای نو به طور مستقیم از سازندههای اصلی، به امضا رسیده و از این میان، تاکنون ۷هواپیمای نو از خانوادههای ایرباس و ایتیآر به ناوگان ایرانایر
سخنان روزهای اخیر رئیس سازمان هواپیمایی کشور در جمع بخشی از مدیران هوانوردی کشور مبنیبر لزوم تغییر قوانین موجود در این صنعت، برای همه فعالان و دستاندرکاران این بخش امیدوارکننده است، زیرا این سخنان نشان میدهد نیاز به اصلاحات ساختاری در صنعت هوانوردی از سطح انتقادات کارشناسان گذشته و به یکی از اولویتهای مدیران تبدیل شده است.
در روزهای اخیر بار دیگر یکی از رسانهها، مطلبی در نقد دولت منتشر کرده و با طرح مسائل عوامفریبانهای مانند زمینگیری ناوگان هوایی به دلیل تامین نشدن قطعات یدکی، تلاش کرده به اهداف سیاسی خود در ناکارآمد نشان دادن برجام، دست یابد. نگارنده این نوشته، به مستنداتی اشاره کرده که بهطور روشن در برجام بیان
اکرم امینی: پایین آمدن انگیزه کارکنان، بزرگترین خطری است که میتواند هر کسب و کاری را از پا درآورد و سایه تعطیلی را بر سر هر صنعتی بگستراند. صنعت مهندسی و تعمیرات هواپیما از جمله صنایعی است که این روزها با چنین تهدیدی روبهرو است. به گفته فعالان این صنعت، پایین بودن حقوق و دریافتی
مدیریت شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در دوره مدیریت تیم فعلی، در ۲سال گذشته فراز و فرودهای بسیاری را تجربه کرده است؛از بروز تنش بیسابقه در منابع انسانی تا تصویب «قانون خاص» که از آن میتوان به عنوان رنسانسی کوچک یاد کرد. اگرچه در تبیین مزیتهای این قانون در ارتباط با عموم کارکنان این شرکت، موفق عمل نشده، اما مصوبه قانون خاص، به عنوان استحکام ارتباطات شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با بخشهای تصمیمگیر کلان کشور مانند مجلس شورای اسلامی، وزارت راه و شهرسازی و نهادهای تاثیرگذار دیگر، موفقیتی قابل تامل است.
در روزهای اخیر، فرزانه شرفبافی، معاون وقت مرکز آموزش و بهسازی نیرویانسانی و از اعضای اصلی هیاتمدیره شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) با حکم وزیر راه و شهرسازی، به سرپرستی شرکت هما منصوب شد. خبر این انتصاب، بیم و امیدهایی را در بین دستاندرکاران صنعت هوایی بهویژه متخصصان شاغل در این شرکت برانگیخته است.
تبدیل شدن به مرکز اصلی حملونقل هوایی کالا در منطقه، اگرچه یکی از اهداف مهم ایران در تنظیم سند توسعه ۲۰ ساله کشور بوده است، اما نگاهی به وضعیت فعلی حمل هوایی بار در ایران نشان میدهد رسیدن به این هدف مهم، با ادامه دادن روند فعلی، امکانپذیر نیست.
با توجه به تغییرات مدیریتی در شرکت هواپیمایی ایرانایر (هما)، به نظر میرسد این مسائل، در ادامه به بخشی از مهمترین چالشهای پیش روی مدیرعامل جدید این شرکت میپردازیم همراه ما باشید.
یاسر جلالی – کارشناس هوانوردی: به تازگی بحث راهاندازی ۱۰ شرکت هواپیمایی جدید در کشور مطرح شده و به نظر میرسد موافقت اصولی راهاندازی این شرکتها از سوی سازمان هواپیمایی کشوری صادر شده است. با توجه به اینکه درحالحاضر فضای حملونقل هوایی کشور غیررقابتی و انحصاری است، این پرسش مطرح میشود که چه مسئلهای موجب
اکرم امینی: تاخیرهای پروازی که گاه طولانی بودن آنها خبرساز میشود از یک سو و افزایش بدهیها به شرکتهای دولتی از جمله شرکت فرودگاهها و شرکت نفت از سوی دیگر، میتوانند نشانههایی از افزایش مشکلات روزافزون مالی و مدیریتی در شرکتهای هواپیمایی کشور باشد. درحالحاضر ۱۶ نام به عنوان شرکتهای هواپیمایی فعال، در سایت سازمان
مدتی مدیدی است شعار «تبدیل فرودگاه امام خمینی(ره) به هاب هوایی منطقه» در جلسات رسمی و غیررسمی از سوی مدیران سیاسی و برخی متخصصان بیان میشود؛ اما واقعیت چیست؟ فرودگاه هاب به بیان ساده، یعنی تجمیع و بازبخش مسافران به مقصدهای اصلی که برخلاف پروازهای نقطه به نقطه است؛ این کار برای مسافر، شرکت هواپیمایی
مدت زیادی است صنعت هوانوردی ایران با چالش ترجمه و اجرای ضمائم پیمان بینالمللی هواپیمایی کشوری روبهرو است. قوانین و مقررات زمانی به بهترین شکل ممکن اجرا میشوند که نهتنها به زبان مشترک و رسمی کشور باشند، بلکه به مطلوبترین و سادهترین شکل ممکن، تدوین و تنظیم شوند.
اخبار مختلفی درباره سفارشهای خرید هواپیما از سوی چند شرکت بخش خصوصی به شرکتهای هواپیماساز بزرگ جهان در نمایشگاه هوایی اخیر پاریس، منتشر شده است. باید توجه داشت این سفارشها هنوز در قالب تفاهمنامه است؛ نه قرارداد. از سوی دیگر توجه به این نکته مهم است که درحالحاضر شرکتهای هواپیمایی، امکانات لازم و کافی برای بهرهبرداری حداکثری از ناوگان جدید را ندارند.
با توجه به ورود هواپیماهای ایرباس و ایتیآر جدید به ناوگان شرکت هواپیمایی هما در روزهای اخیر، برخی پرسشها در زمینه اشتغالزایی این هواپیماها در پروازها مطرح شده است. برای پاسخ به پرسشهایی مانند آنچه درباره تعداد نیروی انسانی لازم برای هر هواپیما در هر پرواز مطرح میشود، باید تاکید کرد در بیشتر موارد، تعداد
مفهومسازی در سازمانها و شرکتها بهطورمعمول در سطح مدیران ارشد انجام میشود. اینکار با نگاه کلان و راهبردی و البته با همفکری و همکاری سایر مدیران و کارکنان همراه است، زیرا در این صورت در زمان اجرا، مفاهیم بهتر مورد پذیرش قرار میگیرد و در ادامه، میتواند به عنوان یک الگو در حوزه مدنظر، ریشهدار
میگویند بنیآدم «بنیعادت» است! حالا دیگر عادت کردهایم هر چند ماه یک بار یا حتی زودتر، خبر ورود هواپیمای نو به کشور را بشنویم؛ خبری که تا یکی دو سال پیش، تبدیل به آرزو شده بود.
دوازدهمین انتخابات ریاستجمهوری نیز با حضور گسترده مردم برگزار شد و جمهوری اسلامی ایران در روز ۲۹ اردیبهشت، آزمونی تاریخی را پشت سر گذاشت که نتیجه آن حضور گسترده بخشهای مختلف ملت در عینیت بخشیدن به مردمسالاری دینی بود.
نوسازی ناوگان هوایی کشور با سرعتی قابل توجه، خبر خوب این روزهای صنعت هوانوردی کشور است. بعد از ورود ۳ ایرباس از دی ۹۵ تاکنون، وعده ورود زودهنگام نخستین بوئینگ خریداری شده از امریکا در اردیبهشت نیز از سوی مسئولان داده شده و در روزهای اخیر قرارداد خرید ۴فروند ایتیآر وارد ناوگان ایران ایر شده است.
با این روند، مردم به آینده حملونقل هوایی ایران امیدوارتر شدهاند و خوشحالند از اینکه میتوانند هواپیماهای نونوار سوار شوند و کمتر در فرودگاهها معطل بمانند. البته نباید فراموش کرد نوسازی ناوگان هوایی، فقط یک بعد از رشد و توسعه حملونقل هوایی است و در بخش دیگر، کشور نیازمند فرودگاههای فعال و توسعهیافته بهعنوان زیرساخت مهم صنعت هوایی است که بتوانند خدمات مناسب و به موقع ارائه کنند.
ورود همزمان ۴ هواپیمای ایتیآر به ناوگان هوایی کشور در هفته گذشته، گام بزرگی در ادامه روند نوسازی ناوگان هوایی کشور بود که از سوی شرکت ایرانایر برداشته شد.
از آنجا که در جریان شگرد برخی آژانسها در برخورد با مسافر بودم، از معاونت بازرگانی آتا، موضوع لغو پرواز را استعلام کردم. در پاسخ به پیگیری من، اظهار کردند آژانس یادشده پرواز را لغو کرده و هواپیمایی آتا، فقط وظیفه حمل مسافر را بر عهده دارد و بقیه مسئولیتها با آژانس یادشده است!