اساسنامه انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های هواپیمایی
این اساسنامه در 4 فصل و 41 ماده و 38 تبصره در تاریخ 05/12/1393 با اکثریت آرا به تصویب مجمع عمومی فوق العاده مورخ 05/12/1393 انجمن صنفی کارفرمایی شرکتهای هواپیمایی رسید.
این اساسنامه در 4 فصل و 41 ماده و 38 تبصره در تاریخ 05/12/1393 با اکثریت آرا به تصویب مجمع عمومی فوق العاده مورخ 05/12/1393 انجمن صنفی کارفرمایی شرکتهای هواپیمایی رسید.
با متحول شدن ساختار صنعت حمل و نقل در دهه 1370 و خروج نسبی آن از انحصار دولت ، پیگیری خواسته های صنعت حمل و نقل هواپیمایی از جمله آزادسازی تجاری، نیازمند تشکلی صنفی بود تا مسائل پیش روی شرکتهای هواپیمائی را مورد بررسی قرارداده و منافع و مصالح دراز مدت آنها را با ارائه راهکارهای کارشناسی شده تا حصول نتیجه تعقیب نماید.
رئیس و اعضای هیأت مدیره انجمن شرکت های هواپیمائی روز یکشنبه 14/10/1399 در دیدار صمیمانه ای با مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی، مسائل مشترک فی مابین را مورد بحث و بررسی قراردادند و تصمیمات مناسبی جهت تسریع در فرآیند فعالیت شرکت های هواپیمائی در فرودگاه ها اتخاذ گردید.
کاکپیت استریل مفهوم مهمی در عملیات هواپیماهای مسافری مدرن است. ممکن است فکر کنید در این روزهای کرونایی این واژه به بهداشت پزشکی کاکپیت مربوط است. البته این طور نیست و این واژه به مجموعه اقدامات ایمنی در مهمترین مراحل پرواز مربوط می شود.
یاتا پیش بینی می کند که بدهی حمل و نقل هوایی تا پایان سال 2020 به 550 میلیارد دلار می رسد .
بحران کروناویروس سبب شد تا اتحادیه اروپا با هدف محافظت از مشاغل و جلوگیری از بیکاری گسترده دست به کار شود و راهکارهای پیشگیرانه خود را اجرا کند ولی متاسفانه این راهکارها هنوز برای شاغلان حمل و نقل هوایی انجام نشده است . هزاران نفر از خلبانان شاغل از کار خود اخراج شده اند و بعید به نظر می رسد که پس از بحران کرونا به کار خود بازگردند .
طی چند هفته گذشته در سرتاسر جهان (و چند ماه گذشته در آسیا)، جهان حمل و نقل هوایی با بحران کروناویروس دست و پنجه نرم می کند. بسیاری از خطوط هوایی مجبور شدند پروازها را کاهش دهند و اکنون تصمیم می گیرند بخشی از ناوگان خود را زمین گیر کنند ولی واقعا شرکت های هواپیمایی پس از کروناویروس چه خواهند کرد؟
یک موسسه پژوهشی سلامت در امریکا به تازگی گزارشی در خصوص سلامت غذا و آب در ایرلاین های امریکا منتشر و رتبه بندی کرده است. این گزارش پروازهای داخلی و کلاس اکونومی را در بر می گیرد.
انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی ( یاتا ) نتایج بررسی جهانی مسافر خود را در سال 2019 اعلام کرد که نشان می دهد مسافران برای بهبود تجربه سفر خود به دنبال فناوری هستند.
این نظرسنجی به عنوان صدای مسافر عمل می کند و بینش های عینی و عمیقی درباره الویت ها و رفتارهای مسافران هوایی در سراسر جهان ارائه می دهد و به راهنمایی ابتکارات صنعت کمک می کند. تمرکز این بررسی بر روی فرآیندها و فناوری در تجربه سفر بوده است ، نه سطح خدمات هواپیمایی یا فرودگاه.
تری دام یک وبسایت است که به شما پیشنهاد می دهد برای جبران آلودگی سوخت های فسیلی درخت بکارید . این سایت میزان آلودگی هر یک از اجرای محیطی ما را اندازه گیری می کند و برای جبران آن پیشنهاد فروش درخت می دهد . شما می توانید در این پروسه ، شاهد رشد درخت خود در سراسر جهان باشید.
پنجمین نشست کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی تهران با حضور علی عابدزاده، رییس سازمان هواپیمایی کشوری برگزار شد. در این نشست که تعدادی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و نمایندگان تشکلهای صنعت گردشگری حضور یافته بودند، توجه به توسعه گردشگری در صنعت حمل و نقل هوایی به عنوان یک مطالبه جدی مطرح شد.
تمام شرکت های هواپیمایی از تاخیر ناراضی هستند. چرا که علاوه بر ضررهای مالی، خسارات اجتماعی فراوانی در پی دارد.
همایش ساخت قطعات هواپیماهای مسافری با استفاده از توانمندی های داخل ( ایروپارت ) در راستای مقاومسازی صنعت هوایی و به همت مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و با همکاری سازمان هواپیمایی کشوری و انجمن شرکتهای هواپیمائی در تاریخ 03/02/98 در سالن کنفرانس مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری برگزار شد.
تکان های ناشی از هوای متلاطم از علت های عمده آسیب دیدگی های در حین پرواز است. در بیست و پنج درصد موارد خلبان مجبور شده است تا مسیر پرواز را تغییر دهد و در نخستین فرودگاه بنشیند. هر سال چندین تن در اثر تکان های هوایی آسیب های جوی می بینند. در فاصله زمانی بین سال های 2007 تا 2016 میلادی 424 تن خدمه پرواز و مسافر آسیب های جدی دیده اند. این عده در شرایطی که هواپیما در پرواز مستقیم بوده و ناگهان در جریان هوای متلاطم افتاده آسیب دیده اند.
رضا بدیعی فرد ، مدیرکل فرودگاه های استان فارس با بیان اینکه ساخت ترمینال فرودگاه جهرم به مرحله اجرای فونداسیون رسیده است از اختصاص مبلغ 60 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت ترمینال 1500 مترمربعی فرودگاه خبر داد.
کمال پرهیزکار ، مدیرکل فرودگاه های استان با اشاره به اینکه تمام تجهیزات زیرساختی تعویض کامل سیستم روشنایی باند فرودگاه ارومیه تامین شده است، گفت: محل ساخت پست روشنایی باند فرودگاه ارومیه با حضور کارشناس دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیر عامل و نماینده اداره کل عمران و توسعه فرودگاهها انتخاب و تایید شده است و اکنون پیگیر انتخاب پیمانکار هستیم.
سامانه مدیریت ایمنی یکی از تلاش هایی است که در طی چند سال گذشته برای بهبود ایمنی در هواپیمایی به کار گرفته شده است. البته خیلی ها براین باورند که سامانه مدیریت ایمنی، سامانه ای برای جمع آوری اطلاعات، تشکیل و حفظ فرهنگ ایمنی است در حالی که سامانه مدیریت ایمنی خیلی انعطاف پذیرتر از دیگر سامانه های ایمنی است.
هدف بیشتر شرکتهای هواپیمایی رشد شبکه و رسیدن به مرحله سوددهی است. معمولا رشد شرکت های هواپیمایی از دو راه انجام می شود : افزایش ظرفیت به مسیرهایی که در حال حاضر انجام می شود و آغاز پرواز در مسیرهای جدید. گفتنی است که پرواز به مقصدهای جدید می تواند برای کارکنان شرکت تازگی داشته و با هیجان خاصی همراه باشد ولی رفتن به مقصدهای جدید مستلزم آماده سازی های ویژه ای خواهد بود.
از چندی پیش فروشگاه بزرگ آمازون بازار بار هوایی را با پرتاب پرایم ایر تحت تاثیر قرار داده است. این شرکت قصد دارد 1.5 میلیارد دلار برای ساخت فرودگاه بین المللی نورث کنتاکی در چینچیناتی سرمایه گذاری کند. بنابراین مفهوم کسب و کار دیجیتالی که وارد بازار هوانوردی تجاری خواهد شد چندان دور از ذهن نخواهد بود
در لیست زیر آخرین قیمت هواپیماهای بوئینگ آورده شده است:
بیمه تجهیزات و لوازم یدکی شرکت های هواپیمایی به منظور بیمه کردن انواع تجهیزات مربوط به بدنه هواپیما شامل موتور(در هنگامی که بر روی هواپیما نصب نباشد)،قطعات یدکی دستگاه های زمینی و تجهیزات در کارگاه ها در هنگامی که در انبار بوده و یا در حال حمل و نقل باشند مورد استفاده قرار می گیرد.برای این بیمه نامه هیچگونه الزامات قانونی تعیین نشده است.
گزارش منابع جهانی ، سال 2017 نسبت به سه سال قبل خود ، سال پر تحرکی برای خطوط هوایی بود.
در پایان شاید واضح به نظر برسد که بگوییم مسیرهای پروازی طولانی تر نیاز به هواپیماهای دوربردتر دارند و بهتر است در مسیرهای شلوغ از هواپیماهای بزرگتر استفاده کنیم. اما همه اینها تنها بخشی از معادله هستند. می بایست هواپیماهای در دسترس و نوع خدماتی که شرکت هواپیمایی می خواهد به مسافران خود پیشنهاد دهد نیز مورد بررسی قرار گیرد.
به عنوان مثال کابین های اختصاصی با امکانات زیاد در هواپیماهای بدنه باریک قابل حصول نیستند و یک خط هوایی مانند امارت نمی تواند امکانات مناسب هواپیمایی مانند ایرباس A380 را در هواپیماهای پهن پیکر کوچکتر ارائه نماید.
در ماه نوامبر شرکت اجاره دهنده هواپیمای ایرلندی AerCap هفت فروند هواپیما (شامل دو فروند A350-900 جهت ارائه به خط هوایی هنگ کنگ، دو فروند A320neo برای شرکت هواپیمایی کم هزینه برزیلی Azul، دو فروند A320neo برای Sichuan Airlines و یک فروند A350-900 برای Air Mauritius) از ایرباس تحویل گرفته است. همچنین چهار فروند هواپیما نیز به شرکت مالزیایی AirAsia تحویل داده شده است که شامل سه فروند A320neo و یک فروند A320neo می شود. شرکت ویتنامی VietJet نیز هواپیماهای A321ceo خود را در این ماه از ایرباس دریافت کرده است.
بوئینگ نیز در این ماه پنج هواپیما شامل سه فروند 800-737 و دو فروند 737 مکس به China Eastern، دو فروند 800-737 و سه فروند 737 مکس به China Southern Airlines، تعدادی 800-737 به Ryanair و چهار فروند 800-737 به China’s Bank of Communications Leasing تحویل داده است.
رفع تنگناها و کاهش مشکلات موجود در سیستم حمل و نقل هوایی کشور ، تبادل اطلاعات ، اتخاذ راه حل های مناسب و منطقی یا نزدیک کردن دیدگاههای حمل و نقل در راستای سیاستهای دولت جمهوری اسلامی ایران و سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان نماینده صنعت میتواند از طریق این تشکل صنفی به عنوان دارندگان حرفه و تجارت معین تحقق عینی یابد. بنابراین اهداف و برنامه های آن در چارچوب قانون اساسی کشور و مقررات موضوعه مملکتی در جهت منافع خاص مربوط به صنعت حمل و نقل هوایی کشور خواهد بود. ضمناً با توجه به اهمیتی که نقش هلی کوپتر در صنعت حمل و نقل هوایی کشور دارد ، در همه مواردی که در این اساسنامه به هواپیمایی اشاره می شود ، مقصود شرکتهای هواپیمایی و هلی کوپتری است.
با متحول شدن ساختار صنعت حمل و نقل در دهه 1370 و خروج نسبی آن از انحصار دولت ، پیگیری خواسته های صنعت حمل و نقل هواپیمایی از جمله آزادسازی تجاری، نیازمند تشکلی صنفی بود تا مسائل پیش روی شرکتهای هواپیمائی را مورد بررسی قرارداده و منافع و مصالح دراز مدت آنها را با ارائه راهکارهای کارشناسی شده تا حصول نتیجه تعقیب نماید.
در صنعت هواپیمایی حفظ ایمنی هواپیما، خدمه و مسافران در اولویت قرار دارد. با توجه به همین اصل مهندسان تعمیر و نگهداری و مدیران قسمت های تعمیر و نگهداری باید توجه زیاد به ایمنی در حین کار بویژه در خط پرواز داشته باشند.
بزرگترین جایگاه تشریفات اختصاصی فرودگاهی (CIP ) خاورمیانه امروز در مراسمی با حضور رئیس هیات مدیره و مدیر عامل ، اعضای هیات مدیره و مدیران ستادی شرکت فرودگاههای کشور در فرودگاه امام خمینی (ره) افتتاح شد.
سعدیسامانی افزود: چند شرکتهای هواپیمایی متاسفانه رقمهای میلیاردی از حسابشان توسط شهرداری برداشته شده و این مشکلاتی را برای شرکتهای هواپیمایی ایجاد کرده است.
وی خاطرنشان کرد: فروش بلیت ما براساس استانداردهای جهانی یاتا است، هر عوارضی روی بلیت وضع میشود، باید توسط یاتا کدگذاری شود و به سراسر جهان ارسال شود تا براساس آن کد، رقم هزینه در بلیت درج شود
امروزه بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکایی شمالی و خاورمیانه مقررات سختی درباره دفع زباله و بازیافت دارند. شرکت های هواپیمایی که به این مناطق و اقیانوسیه پرواز می کنند باید تابع این مقررات باشند ولی بسیاری از کشورهای آسیایی مقررات خاصی در این باره ندارند. شرکت های هواپیمایی تمایل زیادی به اقدامات بازیافتی دارند و می خواهند این کار را با روش های مناسب انجام دهند.
در هر صورت امکان کاهش زباله در پروازها به صفر نخواهد رسید. حتی با تمام تلاشی که فرودگاه سن دیه گو می کند باز هم مقدار قابل توجهی از زباله ها به محل دفن زباله منتقل می شود ولی در این میان فرودگاه هیترو لندن با اعمال سیاست صفر درصد زباله در محل دفن زباله هر آنچه را که نمی توان بازیافت کرد برای تولید برق مصرفی فرودگاه به مرکز سوزاندن زباله منتقل می کند. بنابراین شهرداری ها باید تلاش کنند تا تاسیسات لازم را برای سوزاندن و تولید انرژی از زباله برپا کنند.
اسعدی سامانی خاطرنشان کرد: صنعت هوانوردی کشور نیازمند توجه ویژه است تا بتواند به جایگاه اصلی خود در منطقه و جهان بازگرد.
وی در پایان خواستار تاسیس صندوق حملونقل برای کمک به بخش خصوصی شد تا آنها هم بتواند شاهد ورود هواپیمای نو به ناوگانشان باشند
ایران به دنبال امضای قرارداد خرید ۱۱۸ فروند هواپیمای ایرباس و ۱۰۸ فروند هواپیمای بوئینگ است و این خرید می تواند تاثیر بسیاری بر اقتصاد اتحادیه اروپا و شرکت بوئینگ داشته باشد؛ بر همین اساس دست اندرکاران صنایع هوا و فضای کشورمان عنوان میکنند با توجه به قراردادهای بزرگی که بازار ایران، مقابل این شرکت ها قرارداده است، باید در انعقاد قراردادها بحث انتقال دانش فنی و استفاده از پتانسیل شرکت های ایرانی مورد توجه قرارگیرد. زیرا در سال های گذشته با وجود تحریم های غرب علیه ایران، صنعت حمل و نقل هوایی با فعالیت مهندسان داخلی به کارخود ادامه داده و تحریم ۴۰ ساله خرید هواپیمای نو، پروازهای شرکت های ایرانی به اروپا را متوقف نکرده است بنابراین در فضای به وجود آمده در پسابرجام با حمایت از این شرکت ها می توان علاوه بر افزایش توان شرکت های داخلی، ایران را به هاب منطقه در تعمیر و نگهداری هواپیما تبدیل کرد.
شرکتهایی که امتیاز دو ستاره یا کمتر کسبکردهاند بهترتیب حروف الفبا در این فهرست آوردهشدهاند و به دریافت عنوان بدترین شرکتهای هواپیمایی جهان نایلشدهاند. همانطور که انتظار دارید، بیشتر شرکتهای این فهرست متعلق به کشورهای در حال توسعه هستند، گرچه، چندین شرکت هم از کشورهای ثروتمند نظیر ایرلند و امریکا در آن حضور دارند.